Соус для котлет
Кухня
Інгредієнти:
- 600 мл чистої води
- 1 велика цибулина
- невеликий пучок кінзи
- 3 ст.л. томатної пасти
- 3 зубчики часнику
- 1-2 ч.л. цукру
- 1/4 ч.л. хмелі-сунелі (або за смаком)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- У ту пательню, на якій смажилися котлети, влити за потреби ще трохи олії і поставити на вогонь. Якщо ви готували котлети в духовці, потрібно розігріти на чистій пательні 2 ст.л. олії.
- Цибулю очистити і порізати тонкими четвертинками. Викласти цибулю на пательню й обсмажити її протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору, помішуючи. Тим часом з'єднати в невеликій мисці воду з томатною пастою і гарненько розмішати.
- Влити томатну суміш у сковорідку до смаженої цибулі та розмішати. Помішуючи, довести томатний соус до кипіння. Часник очистити і дуже дрібно порізати, додати в соус і розмішати. Додати цукор, хмелі-сунелі та знову розмішати.
- Готувати томатний соус для котлет при слабкому кипінні кілька хвилин, помішуючи. Кінзу промити, обсушити і дрібно нарізати ножем. Додати в готовий соус подрібнену зелень, додати сіль, перець за смаком і перемішати.
- Зняти сковорідку/каструлю з соусом із плити і накрити кришкою на 5 хвилин. Зняти кришку і залити томатним соусом котлети (гарячі), залишити їх на кілька хвилин просочитися і подавати до столу. Смачного!
Тепер Ви можете насолоджуватися неперевершеним смаком соусу для котлет, який додасть їм особливого смаку та аромату. Спробуйте експериментувати з різними видами котлет та інгредієнтами, щоб знайти своє улюблене поєднання. Вам також може сподобатися додати трохи гостроти до соусу, використавши нашу українську гостру приправу - хмелі-сунеля. Цей соус стане справжнім доповненням до будь-якого обіду або вечері, незалежно від того, чи ведете ви вегетаріанський спосіб життя, чи любите м'ясо. Спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх близьких смачними котлетами з неперевершеним соусом!