Пікантний соус із червоної смородини: рецепт, який підкреслить смак м'ясних страв

Пікантний соус із червоної смородини: рецепт, який підкреслить смак м'ясних страв
4.5
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг червоної смородини
  • 0,5 кг цукру
  • 100 мл оцту 9%
  • 2-3 ч.л. солі (за смаком)
  • 1 ч.л. бутончиків гвоздики
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 4 зубчики часнику
  • чорний мелений перець за смаком (близько 1 ч.л.)

Рецепт приготування страви:

  1. Банки та кришки для консервації простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Якщо ви не хочете закривати соус із червоної смородини на зиму, можна використовувати просто чисті банки, ретельно вимиті з содою.
  2. Червону смородину перебрати, промити і подрібнити блендером до пюреподібного стану (попередньо бажано її відварити протягом кількох секунд). Замість цього можна всипати червону смородину в каструлю з киплячою водою і проварити протягом півхвилини. Злити гарячу воду і подрібнити ягоди картоплем'ялкою.
  3. Отримане пюре скласти в марлевий мішок із двох шарів марлі й ретельно віджати м'якоть від соку. У вас має вийти близько 1,5 л соку з червоної смородини. Влити його в каструлю і поставити на вогонь.
  4. Помішуючи, довести смородиновий сік до закипання і зменшити вогонь до мінімуму. Тонкою цівкою всипати цукор, безперервно помішуючи сік і прогріти його до повного розчинення цукру. Часник очистити, пропустити через часникодавку. Бутончики гвоздики подрібнити качалкою або в ступці в дуже дрібну крихту.
  5. Додати в смородиновий соус корицю, гвоздику, сіль, перець за смаком, подрібнений часник і гарненько перемішати. Наприкінці влити в соус оцет, розмішати і зняти з вогню. Розлити готовий соус по банках, закатати або просто закрити їх кришками.
  6. Зберігається соус із червоної смородини близько 2 тижнів у холодильнику (або близько 1 року в стерильних ємностях.

Соус із червоної смородини - це справжнє унікальне доповнення до вашого кулінарного арсеналу. Він не тільки підкреслить смак м'ясних страв, а й додасть їм яскравого кольору та аромату. Цей соус також можна використовувати як маринад для м'яса або додавати в салати для незвичайного смакового поєднання.