Пікантний соус із червоної смородини: рецепт, який підкреслить смак м'ясних страв
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг червоної смородини
- 0,5 кг цукру
- 100 мл оцту 9%
- 2-3 ч.л. солі (за смаком)
- 1 ч.л. бутончиків гвоздики
- 1 ч.л. меленої кориці
- 4 зубчики часнику
- чорний мелений перець за смаком (близько 1 ч.л.)
Рецепт приготування страви:
- Банки та кришки для консервації простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Якщо ви не хочете закривати соус із червоної смородини на зиму, можна використовувати просто чисті банки, ретельно вимиті з содою.
- Червону смородину перебрати, промити і подрібнити блендером до пюреподібного стану (попередньо бажано її відварити протягом кількох секунд). Замість цього можна всипати червону смородину в каструлю з киплячою водою і проварити протягом півхвилини. Злити гарячу воду і подрібнити ягоди картоплем'ялкою.
- Отримане пюре скласти в марлевий мішок із двох шарів марлі й ретельно віджати м'якоть від соку. У вас має вийти близько 1,5 л соку з червоної смородини. Влити його в каструлю і поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести смородиновий сік до закипання і зменшити вогонь до мінімуму. Тонкою цівкою всипати цукор, безперервно помішуючи сік і прогріти його до повного розчинення цукру. Часник очистити, пропустити через часникодавку. Бутончики гвоздики подрібнити качалкою або в ступці в дуже дрібну крихту.
- Додати в смородиновий соус корицю, гвоздику, сіль, перець за смаком, подрібнений часник і гарненько перемішати. Наприкінці влити в соус оцет, розмішати і зняти з вогню. Розлити готовий соус по банках, закатати або просто закрити їх кришками.
- Зберігається соус із червоної смородини близько 2 тижнів у холодильнику (або близько 1 року в стерильних ємностях.
Соус із червоної смородини - це справжнє унікальне доповнення до вашого кулінарного арсеналу. Він не тільки підкреслить смак м'ясних страв, а й додасть їм яскравого кольору та аромату. Цей соус також можна використовувати як маринад для м'яса або додавати в салати для незвичайного смакового поєднання.