Сонячний смак зими: Рецепт салату "Десятка"

Сонячний смак зими: Рецепт салату "Десятка"
3.7
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 середніх баклажанів
  • 10 помідорів
  • 10 цибулин
  • 10 болгарських перців
  • 500 мл рослинної олії
  • 200 мл оцту
  • 10 зубчиків часнику
  • 100 гр цукру
  • 2 ст.л. солі (або за смаком)

Рецепт приготування страви:

  1. Усі овочі для салату Десятка ретельно вимити та просушити. Баклажани порізати півкружальцями, товщиною близько 0,5-1 см. Подрібнені баклажани скласти в миску, залити прохолодною водою (так, щоб вона повністю покрила їх), додати столову ложку солі та перемішати.
  2. Залишити баклажани в солоній воді на півгодини. Болгарський перець очистити від насіння і порізати соломкою. Помідори порізати на четвертинки, попередньо видаливши місце плодоніжки.
  3. Цибулю очистити і порізати чверть кільцями. Часник очистити і порізати ножем (не дрібно). У каструлю з товстим дном або глибоку сковорідку влити олію і викласти шарами салат Десятка.
  4. Першим шаром ідуть помідори, потім баклажани, після - болгарський перець, цибуля і часник. Цукор змішати з сіллю і засипати сумішшю овочі, поставити каструлю на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою.
  5. Готувати салат Десятка з баклажанів близько 40 хвилин з моменту закипання під кришкою. За 5 хвилин до закінчення приготування страви додати в неї оцет. Тим часом підготувати банки для консервації - простерилізувати їх на парі, в духовці або мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 5-7 хвилин.
  6. Розкласти готовий салат по банках, закатати кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Зберігати зимовий салат Десятка в темному прохолодному місці і вжити протягом 1-1,5 року.

Салат Десятка - це чудовий спосіб зберегти літню свіжість овочів на зиму. Цей салат має незвичайний смак, завдяки гармонійному поєднанню баклажанів, помідорів, перців і цибулі. Ви можете насолоджуватися його ароматом і смаком у будь-яку пору року. Спробуйте цей салат Десятка та відчуйте його чарівну силу зберігання літнього сонця у своїй кухні!