Сонячний смак зими: Рецепт салату "Десятка"
Кухня
Інгредієнти:
- 10 середніх баклажанів
- 10 помідорів
- 10 цибулин
- 10 болгарських перців
- 500 мл рослинної олії
- 200 мл оцту
- 10 зубчиків часнику
- 100 гр цукру
- 2 ст.л. солі (або за смаком)
Рецепт приготування страви:
- Усі овочі для салату Десятка ретельно вимити та просушити. Баклажани порізати півкружальцями, товщиною близько 0,5-1 см. Подрібнені баклажани скласти в миску, залити прохолодною водою (так, щоб вона повністю покрила їх), додати столову ложку солі та перемішати.
- Залишити баклажани в солоній воді на півгодини. Болгарський перець очистити від насіння і порізати соломкою. Помідори порізати на четвертинки, попередньо видаливши місце плодоніжки.
- Цибулю очистити і порізати чверть кільцями. Часник очистити і порізати ножем (не дрібно). У каструлю з товстим дном або глибоку сковорідку влити олію і викласти шарами салат Десятка.
- Першим шаром ідуть помідори, потім баклажани, після - болгарський перець, цибуля і часник. Цукор змішати з сіллю і засипати сумішшю овочі, поставити каструлю на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою.
- Готувати салат Десятка з баклажанів близько 40 хвилин з моменту закипання під кришкою. За 5 хвилин до закінчення приготування страви додати в неї оцет. Тим часом підготувати банки для консервації - простерилізувати їх на парі, в духовці або мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 5-7 хвилин.
- Розкласти готовий салат по банках, закатати кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Зберігати зимовий салат Десятка в темному прохолодному місці і вжити протягом 1-1,5 року.
Салат Десятка - це чудовий спосіб зберегти літню свіжість овочів на зиму. Цей салат має незвичайний смак, завдяки гармонійному поєднанню баклажанів, помідорів, перців і цибулі. Ви можете насолоджуватися його ароматом і смаком у будь-яку пору року. Спробуйте цей салат Десятка та відчуйте його чарівну силу зберігання літнього сонця у своїй кухні!