Дивовижний рецепт: Варення з чорноплідної горобини
Кухня
Інгредієнти:
- 1,2-1,3 кг цукру
- 1 кг чорноплідної горобини
- 250 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Чорноплідну горобину всипати в миску, залити великою кількістю води і гарненько вимити ягоди. Очистити їх від гілочок і плодоніжок. У каструлі закип'ятити близько 1 л води і всипати туди ягоди.
- Через 5 хвилин відкинути чорну горобину на друшляк і дати трохи охолонути. У великій каструлі або мисці нагріти чисту воду для варення і додати цукор. Помішуючи, довести сироп до кипіння і додати проварені ягоди.
- Проварити варення з чорноплідної горобини протягом 12-13 хвилин на невеликому вогні після закипання. Зняти миску/каструлю з вогню і залишити остигати в кімнатній температурі на 4-5 годин. Простерилізувати банки і кришки для консервації на зиму будь-яким зручним для вас способом.
- Потім повернути горобинове варення на вогонь і проварити протягом 10-12 хвилин після закипання, помішуючи. Розкласти гаряче варення по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном, укрити ковдрою і залишити в такому положенні на 4-5 годин.
- Зберігати домашнє варення з чорноплідної горобини в темному прохолодному місці до 1-1,5 років.
Спробуйте це надзвичайно смачне варення на сніданок або використовуйте його для приготування солодких пирогів і десертів. Він також може стати прекрасним подарунком для ваших близьких. Насолоджуйтеся унікальним поєднанням солодкого і кислого, яке дарує чорноплідна горобина.