Смачна ікра з гарбуза: Рецепт, який вразить!
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг гарбуза
- 3 помідори
- 2 болгарські перці
- 2 цибулини
- 150 мл оливкової олії (можна замінити іншою рослинною олією)
- 70 гр селери (стебла)
- 4 зубчики часнику
- 2 ч.л. сушеного чебрецю
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Деко застелити фольгою, духовку розігріти до 200С. Гарбуз очистити від насіння і шкірки, порізати м'якоть невеликими шматками. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати смужками, помідори вимити і порізати часточками.
- Часник очистити і порізати дрібними шматочками ножем, селеру порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та порізати півкільцями. З'єднати всі овочі в мисці, додати чебрець, посолити, поперчити і перемішати.
- Викласти овочеву суміш на застелене деко, скропити їх олією і відправити в розігріту духову шафу. Запікати овочеву суміш для ікри для гарбуза близько 40 хвилин за вказаної температури.
- Вийняти деко з духовки і подрібнити все будь-яким зручним для вас способом: у блендері, за допомогою м'ясорубки або картоплем'ялки. Отриману на цьому етапі гарбузову ікру можна розкласти після охолодження в чисті скляні банки, закрити кришками та відправити на зберігання в холодильник (до тижня).
- Якщо ви хочете законсервувати ікру з гарбуза на зиму, потрібно розкласти її по стерильних банках і прикрити їх кришками (банки простерилізувати будь-яким способом, кришки прокип'ятити протягом 5 хвилин).
- Дно великої каструлі застелити рушником і поставити на нього банки, прикривши їх кришками. Влити в каструлю воду (такої самої температури, що й скляні банки) по плічка банок і поставити каструлю на вогонь.
- Простерилізувати гарбузову ікру протягом 10 хвилин після закипання. Вийняти банки з киплячої води, закатати їх кришками і перевернути їх догори дном, укутати рушником і залишити в такому положенні на 5-6 годин. Зберігається консервована ікра з гарбуза близько 1,5 років у темному прохолодному місці. Смачного!
Гарбуз є однією з найдавніших овочевих культур, яку вирощували в Єгипті понад 5 тисяч років тому. Він має велику кількість вітамінів та корисних речовин, що робить його чудовим доповненням до вашого харчування. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся неповторним смаком ікри з гарбуза!