Смачна ікра з гарбуза: Рецепт, який вразить!

Смачна ікра з гарбуза: Рецепт, який вразить!
3.9
(10)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг гарбуза
  • 3 помідори
  • 2 болгарські перці
  • 2 цибулини
  • 150 мл оливкової олії (можна замінити іншою рослинною олією)
  • 70 гр селери (стебла)
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ч.л. сушеного чебрецю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Деко застелити фольгою, духовку розігріти до 200С. Гарбуз очистити від насіння і шкірки, порізати м'якоть невеликими шматками. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати смужками, помідори вимити і порізати часточками.
  2. Часник очистити і порізати дрібними шматочками ножем, селеру порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та порізати півкільцями. З'єднати всі овочі в мисці, додати чебрець, посолити, поперчити і перемішати.
  3. Викласти овочеву суміш на застелене деко, скропити їх олією і відправити в розігріту духову шафу. Запікати овочеву суміш для ікри для гарбуза близько 40 хвилин за вказаної температури.
  4. Вийняти деко з духовки і подрібнити все будь-яким зручним для вас способом: у блендері, за допомогою м'ясорубки або картоплем'ялки. Отриману на цьому етапі гарбузову ікру можна розкласти після охолодження в чисті скляні банки, закрити кришками та відправити на зберігання в холодильник (до тижня).
  5. Якщо ви хочете законсервувати ікру з гарбуза на зиму, потрібно розкласти її по стерильних банках і прикрити їх кришками (банки простерилізувати будь-яким способом, кришки прокип'ятити протягом 5 хвилин).
  6. Дно великої каструлі застелити рушником і поставити на нього банки, прикривши їх кришками. Влити в каструлю воду (такої самої температури, що й скляні банки) по плічка банок і поставити каструлю на вогонь.
  7. Простерилізувати гарбузову ікру протягом 10 хвилин після закипання. Вийняти банки з киплячої води, закатати їх кришками і перевернути їх догори дном, укутати рушником і залишити в такому положенні на 5-6 годин. Зберігається консервована ікра з гарбуза близько 1,5 років у темному прохолодному місці. Смачного!

Гарбуз є однією з найдавніших овочевих культур, яку вирощували в Єгипті понад 5 тисяч років тому. Він має велику кількість вітамінів та корисних речовин, що робить його чудовим доповненням до вашого харчування. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся неповторним смаком ікри з гарбуза!