Смачний та корисний: Рецепт домашнього яблучного соку на зиму

Смачний та корисний: Рецепт домашнього яблучного соку на зиму
4.6
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук

Рецепт приготування страви:

  1. Яблука вимити, видалити плодоніжки та серцевину. За допомогою соковижималки вичавити сік із яблук і процідити його через сито в каструлю. Літрові банки для консервації на зиму простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин.
  2. Каструлю з соком поставити на вогонь і довести його до кипіння. Після закипання зменшити вогонь так, щоб сік ледве кипів, знімати піну, що утворюється на поверхні. Коли на поверхні яблучного соку перестане утворюватися піна, розлити його по чистих банках і закатати їх кришками.
  3. Перевернути банки догори дном і накрити ковдрою, залишити їх у такому положенні на 5-6 годин. Зберігати домашній яблучний сік разом з іншими заготовками на зиму в темному прохолодному місці, спожити протягом року.

Тепер, коли у вас є чудовий рецепт для приготування яблучного соку, ви можете насолоджуватися свіжим і смачним напоєм протягом усього року. Яблучний сік багатий на вітаміни та мінерали, які покращують ваше здоров'я. Крім того, заготівля соку на зиму дає змогу вам насолоджуватися свіжістю яблук навіть у холодну пору року.