Рецепт: Варення з червоної калини
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг горобини
- 600-700 мл чистої води
- 400-500 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Червону горобину потрібно перебрати, очистити від гілочок і плодоніжок, ретельно вимити. У каструлі закип'ятити близько 1 л води і покласти туди очищену горобину, проварити її протягом 5 хвилин при слабкому кипінні.
- Відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити остигати. У каструлі або мисці з'єднати воду з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння, додати ягоди.
- Зняти каструлю з вогню, все гарненько перемішати і залишити в кімнатній температурі на 6-7 годин. Потім повернути каструлю на вогонь і довести варення до закипання.
- Готувати варення з горобини близько 15 хвилин, постійно помішуючи. Простерилізувати банки і прокип'ятити кришки для консервації варення на зиму. Розкласти готове варення по банках і закатати їх кришками, перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою.
- Горобинове варення має настоятися в такому положенні до повного охолодження (5-6 годин). Потім можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму.
Червона калина - надзвичайно корисна ягода, багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Її варення - це не лише смачна додаткова прикраса до вашого сніданку чи десерту, а й засіб для підтримання імунітету та здоров'я. Додайте трохи сонячного тепла до свого зимового столу за допомогою варення з червоної калини!