Смачні та ароматні: Рецепт солоних баклажанів на зиму

Смачні та ароматні: Рецепт солоних баклажанів на зиму
4.4
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів
  • 1 л чистої води
  • 70 гр солі
  • 6-8 зубчиків часнику

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити і підсолити воду, баклажани ретельно вимити під струменем холодної води. Опустити промиті овочі в киплячу підсолену воду і проварити їх протягом 8-9 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Банки та кришки простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Вийняти баклажани з киплячої води, зробити вздовж шкірки кілька надрізів уздовж. Часник очистити і порізати пластинками, нашпигувати ними розрізи в баклажанах. Щільно укласти баклажани в банки.
  3. Холодну воду з'єднати із сіллю і поставити на вогонь. Після закипання зняти розсіл з вогню і залити ним баклажани в банках (попередньо поклавши під скло лезо ножа або ложку/вилку).
  4. Прикрити банки кришками і поставити у велику каструлю, попередньо застеливши її дно рушником. Влити в каструлю воду такої ж температури, що й скляні банки, поставити все на вогонь.
  5. Після закипання зменшити вогонь так, щоб вода слабо кипіла. Стерилізувати солоні баклажани приблизно 15 хвилин. Потім вийняти банки з киплячої води, закатати кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою.
  6. Через 5-6 годин прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце. Вживати солоні баклажани можна через 1-2 тижні після приготування.

Тепер, коли ви знаєте рецепт солоних баклажанів, можете насолоджуватися цими смачними закусками протягом зими. Вони чудово пасують до м'ясних страв і надають неповторного смаку будь-якому столу. Заповніть свою погребушку ароматними банками солоних баклажанів і насолоджуйтеся їхнім смаком у холодну пору року.