Смаколики: Варення з брусниці за п'ять хвилин!

Смаколики: Варення з брусниці за п'ять хвилин!
5.0
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,2-2,3 кг брусниці
  • 2 кг цукру
  • 120-130 мл чистої води
  • 5 бутончиків гвоздики

Рецепт приготування страви:

  1. Брусницю перебрати, очистити від гілочок і сміття, скласти в друшляк і ретельно промити під струменем води. Банки і кришки для консервації варення на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
  2. Скласти чисті ягоди в каструлю, додати воду і розмішати. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести ягідну масу до кипіння. Проварити варення з брусниці протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Потім додати цукор, ретельно перемішати і готувати брусничне варення ще 2-3 хвилини. Розкласти гаряче варення по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити на 5-6 годин.
  4. Варення з брусниці п'ятихвилинка зберігається близько 1 року в темному прохолодному місці.

Це неймовірно смачне варення з брусниці зберігається протягом 1 року в темному прохолодному місці. Завжди маєте під рукою цей ароматний десерт, який можна додавати до ваших улюблених страв або просто насолоджуватися його смаком самостійно.