Смаколики: Варення з брусниці за п'ять хвилин!
Кухня
Інгредієнти:
- 2,2-2,3 кг брусниці
- 2 кг цукру
- 120-130 мл чистої води
- 5 бутончиків гвоздики
Рецепт приготування страви:
- Брусницю перебрати, очистити від гілочок і сміття, скласти в друшляк і ретельно промити під струменем води. Банки і кришки для консервації варення на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
- Скласти чисті ягоди в каструлю, додати воду і розмішати. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести ягідну масу до кипіння. Проварити варення з брусниці протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Потім додати цукор, ретельно перемішати і готувати брусничне варення ще 2-3 хвилини. Розкласти гаряче варення по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити на 5-6 годин.
- Варення з брусниці п'ятихвилинка зберігається близько 1 року в темному прохолодному місці.
Це неймовірно смачне варення з брусниці зберігається протягом 1 року в темному прохолодному місці. Завжди маєте під рукою цей ароматний десерт, який можна додавати до ваших улюблених страв або просто насолоджуватися його смаком самостійно.