Солоні рижики: Секрети тривалого зберігання та смакового вдосконалення

Солоні рижики: Секрети тривалого зберігання та смакового вдосконалення
4.1
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 кг рижиків
  • 400-500 гр солі крупного помелу

Рецепт:

  1. Рижики ретельно вимити і відокремити капелюшки від ніжок (останні в цьому рецепті засолювання не знадобляться). Скласти шар капелюшків у глибоку неметалеву посудину (миску, таз або відро) верхівкою вниз, рівномірно посипати сіллю. Знову викласти шар капелюшків і посипати сіллю.
  2. Таким чином скласти шарами всі рижики (капелюшки) і засипати їх сіллю. Накрити гриби плоским блюдом, меншим за діаметром, ніж ємність, у якій соляться рижики, поставити зверху гніт близько 2 кг. Накрити все легким рушником або 2 шарами марлі.
  3. Солоні рижики мають настоятися в темному прохолодному місці близько 2 тижнів. Через зазначений час можна зняти гніт, розкласти засолені гриби в чисті банки і щільно закрити їх кришками. За бажанням можна покласти під кришку лист хрону.
  4. Зберігаються солоні рижики в холодильнику приблизно 8-10 місяців.

Солоні рижики - це не лише смачна страва, а й своєрідне мистецтво збереження грибів. Українська кухня має багато традиційних рецептів консервації, але соління рижиків має особливе місце. Вони стають насиченими, ароматними та мають виразний смак.