Рецепт смачної борщової заправки: підкресліть смак улюбленого борщу

Рецепт смачної борщової заправки: підкресліть смак улюбленого борщу
4.5
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг буряка
  • 1 кг білокачанної капусти
  • 0,5 кг помідорів
  • 0,5 кг моркви
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі
  • 0,5 л чистої води
  • 5 болгарських перців
  • 120 мл рослинної олії
  • 1 головка часнику
  • 6 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. оцту
  • 2,5 ст.л. солі

Рецепт:

  1. Буряк і моркву очистити, натерти овочі на крупній тертці. Капусту нашаткувати, цибулю з часником очистити і дрібно порізати. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою.
  2. Через хвилину злити окріп із каструлі та залити помідори холодною водою. Злити воду, очистити плоди від шкірки і порізати невеликими шматочками. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою.
  3. З'єднати в каструлі всі овочі для борщової заправки (окрім часнику) і гарненько пом'яти їх руками. Влити воду, олію, додати сіль із цукром і перемішати, поставити каструлю на вогонь.
  4. Після закипання готувати заправку для борщу близько 1 години на помірному вогні. Тим часом простерилізувати банки на пару, в духовці або в мікрохвильовці, кришки для консервації на зиму прокип'ятити протягом 8 хвилин.
  5. За 10 хвилин до готовності заправки (тобто через 50 хвилин після закипання) додати в каструлю часник, влити оцет і перемішати. Проварити масу, помішуючи, до готовності.
  6. Розкласти борщову заправку по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Укутати банки теплою ковдрою і залишити в такому положенні на 6 годин.
  7. Через зазначений час можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму. Борщова заправка з капустою зберігається близько 1-1,5 років у темному прохолодному місці.

В Україні борщ є однією з найпопулярніших страв, а борщова заправка використовується як основа для його приготування. Цей рецепт допоможе вам створити смачну й ароматну заправку, яка підкреслить смак кожної порції борщу. Соковитий буряк, хрустка капуста та ароматні помідори - ці інгредієнти надають страві неповторного смаку та яскравого червоного кольору. Готуючи борщову заправку самостійно, ви можете контролювати якість і кількість інгредієнтів, що дає змогу створити свій особистий смаковий профіль. Зберігайте цю заправку в прохолодному місці, і ви завжди зможете легко та швидко приготувати ароматний борщ для своєї сім'ї та гостей.