Солоні огірки з горілкою на зиму

Солоні огірки з горілкою на зиму
4.6
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • ~1,5 огірків
  • 1,3-1,4 л чистої води
  • 50-60 мл горілки 40%
  • кілька парасольок кропу
  • півстручки гострого червоного перцю
  • 3,5 ст.л. солі
  • 3 зубчики часнику
  • 2 листки чорної смородини
  • 2 листки хрону
  • 2 дубові листки
  • 2 листки вишні

Рецепт приготування страви:

  1. Огірки вимити й скласти у великий таз із водою, залишити їх на 6-8 годин у кімнатній температурі. За цим рецептом виходить 1 трилітрова банка солоних огірків із горілкою. Ретельно вимити банку і простерилізувати її разом із кришкою будь-яким зручним для вас способом.
  2. Усе листя промити, обсушити і покласти на дно банки (крім листя смородини). Зубчики часнику почистити і покласти разом із промитими парасольками кропу на листя. Зверху укласти в банку огірки і накрити їх листям смородини.
  3. Засипати вміст банки сіллю, влити воду і накрити кришкою (щільно закривати не потрібно). Залишити банку з солоними огірками в теплі на 2-3 дні або на тиждень у кімнатній температурі.
  4. Коли на поверхні розсолу з'явиться плівка, злити розсіл у каструлю. Кришку для консервації окремо прокип'ятити протягом 5 хвилин. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести розсіл до кипіння. Влити в банку з солоними огірками горілку і відразу ж після цього залити все киплячим розсолом.
  5. Закатати банку кришкою, перевернути догори дном і залишити на 4 години. Зберігати солоні огірки з горілкою в темному прохолодному місці близько 1-2 років.

Закуски є важливою складовою будь-якого застілля чи святкового столу. Солоні огірки з горілкою - це не лише смачна та популярна закуска, а й своєрідний символ гостинності української кухні. Вони додають яскравості та аромату будь-якому столу, а також можуть використовуватися як основний інгредієнт у різноманітних стравах. Не дивно, що цей рецепт солоних огірків з горілкою популярний серед багатьох господинь, які бажають зберегти смак літа на зиму і пригощати гостей справжньою українською делікатесною стравою.