Солоні огірки з горілкою на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- ~1,5 огірків
- 1,3-1,4 л чистої води
- 50-60 мл горілки 40%
- кілька парасольок кропу
- півстручки гострого червоного перцю
- 3,5 ст.л. солі
- 3 зубчики часнику
- 2 листки чорної смородини
- 2 листки хрону
- 2 дубові листки
- 2 листки вишні
Рецепт приготування страви:
- Огірки вимити й скласти у великий таз із водою, залишити їх на 6-8 годин у кімнатній температурі. За цим рецептом виходить 1 трилітрова банка солоних огірків із горілкою. Ретельно вимити банку і простерилізувати її разом із кришкою будь-яким зручним для вас способом.
- Усе листя промити, обсушити і покласти на дно банки (крім листя смородини). Зубчики часнику почистити і покласти разом із промитими парасольками кропу на листя. Зверху укласти в банку огірки і накрити їх листям смородини.
- Засипати вміст банки сіллю, влити воду і накрити кришкою (щільно закривати не потрібно). Залишити банку з солоними огірками в теплі на 2-3 дні або на тиждень у кімнатній температурі.
- Коли на поверхні розсолу з'явиться плівка, злити розсіл у каструлю. Кришку для консервації окремо прокип'ятити протягом 5 хвилин. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести розсіл до кипіння. Влити в банку з солоними огірками горілку і відразу ж після цього залити все киплячим розсолом.
- Закатати банку кришкою, перевернути догори дном і залишити на 4 години. Зберігати солоні огірки з горілкою в темному прохолодному місці близько 1-2 років.
Закуски є важливою складовою будь-якого застілля чи святкового столу. Солоні огірки з горілкою - це не лише смачна та популярна закуска, а й своєрідний символ гостинності української кухні. Вони додають яскравості та аромату будь-якому столу, а також можуть використовуватися як основний інгредієнт у різноманітних стравах. Не дивно, що цей рецепт солоних огірків з горілкою популярний серед багатьох господинь, які бажають зберегти смак літа на зиму і пригощати гостей справжньою українською делікатесною стравою.