Мочені яблука

Мочені яблука
3.7
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • близько 5-6 кг яблук (бажано сорту "Антонівка")
  • 5 л чистої води
  • 200 гр цукру
  • 50 гр листя смородини
  • 50 гр листя вишні
  • 1 ст.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Яблука вимити і залишити стікати на рушнику. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь. Додати у воду цукор із сіллю і, помішуючи, довести сироп до кипіння. Проварити рідину протягом 6 хвилин за слабкого кипіння.
  2. Зняти каструлю з вогню і залишити до повного охолодження. Тим часом простерилізувати 3 трилітрові банки та кришки. Листя промити й обсушити, укласти половину на дно банок. Потім укласти в банку шар яблук, посипати листям, знову яблука і листя.
  3. Таким чином скласти всі яблука з листям у банку до її плічок. Останнім шаром укласти листя. Залити яблука в банках остиглим сиропом і накрити горлечко бутля двома шарами марлі. Розсіл, що залишився, перелити у відповідну за розміром місткість, закрити кришкою і відправити поки що в холодильник.
  4. Залишити мочені яблука на кілька днів у кімнатній температурі до початку процесу бродіння. Коли на поверхні розсолу почне утворюватися піна, її необхідно зняти ложкою. Порожній простір, який утворився через зняття піни, потрібно заповнити розсолом (з холодильника).
  5. Коли піна, що залишилася, осяде на дно, потрібно закатати банку стерильною кришкою і перевернути банку догори дном. Зберігати мочені яблука в темному прохолодному приміщенні, вжити бажано протягом року (але не раніше, ніж через місяць-два після приготування).

Мочені яблука можна використовувати в багатьох стравах - випічці, салатах, десертах або просто насолоджуватися ними самостійно. Вони мають особливий аромат і смак, які роблять їх неперевершеними улюбленцями багатьох людей.