Неперевершений рецепт варення з райських яблук

Неперевершений рецепт варення з райських яблук
4.6
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,7 кг цукру
  • 1 кг райських яблук
  • 0,5 л чистої води

Рецепт приготування страви:

  1. Райські яблука ретельно вимити, відрізати плодоніжки (залишити близько 1 см від плоду). Проколоти кожне яблуко голкою в кількох місцях і скласти все в каструлю з киплячою водою. Через 4 хвилини відкинути яблука на друшляк і дати стекти воді.
  2. Цукор з'єднати з чистою водою в каструлі й поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння і проварити протягом 1 хвилини. Райські яблука скласти в миску, залити киплячим сиропом і залишити їх на 5 годин у кімнатній температурі.
  3. Через зазначений час поставити яблука із сиропом на вогонь і довести варення до кипіння. Проварити яблука в сиропі близько 5 хвилин і зняти миску з вогню. Варення з райських яблук має настоятися протягом 5 годин (можна до 12 годин) у кімнатній температурі (миску можна накрити марлею).
  4. Знову поставити миску на вогонь, довести яблучне варення до кипіння і проварити на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Зняти миску з вогню і залишити її на 5 годин у кімнатній температурі. Простерилізувати банки та кришки для консервації на зиму будь-яким зручним для вас способом.
  5. Втретє поставити миску на вогонь і довести "райське" варення з яблук до кипіння. Проварити варення за слабкого кипіння протягом 15 хвилин і розкласти по заздалегідь приготованих банках. Закатати банки кришками і перевернути догори дном, укутати їх ковдрою і залишити на 4-5 годин.
  6. Зберігати варення з райських яблучок у темному прохолодному місці близько 1-2 років.

Райські яблука, відомі також як кайсові яблука, мають багато корисних властивостей для здоров'я. Вони містять велику кількість вітамінів, антиоксидантів і клітковини. Вживання варення з райських яблук може допомогти зміцнити імунну систему і поліпшити травлення. Крім того, це варення - чудовий спосіб задовольнити свою солодку зубочистку в зимові вечори. Спробуйте його і ви не залишитеся байдужими до його багатого смаку та аромату!