Баклажани "Вогник" - Скарб зі Сходу на вашому столі
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг баклажанів
- 1 кг болгарського перцю (червоного кольору)
- 250 мл оцту 9%
- 200 гр меду
- 3 головки часнику
- 2 стручки гострого червоного перцю
Рецепт приготування страви:
- Баклажани вимити і порізати невеликими кружальцями з товщиною близько 1 см. Скласти шматочки баклажанів у миску, посолити їх і перемішати, залишити на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
- Потім промити й обсушити баклажани, на пательні розігріти кілька ложок рослинної олії. Обсмажити баклажани в олії до рум'яності (близько 2 хвилин з кожного боку) і перекласти на паперовий рушник.
- Приготувати заправку для баклажанів "Вогник". Болгарський перець вимити, очистити від плодоніжок і насіння (за бажанням), пропустити через м'ясорубку. Гострі перці вимити й очистити від плодоніжок, часник очистити від лушпиння і також пропустити все через м'ясорубку.
- З'єднати всі подрібнені овочі в одній каструлі, додати мед (можна попередньо розтопити його на водяній бані, не доводячи до кипіння), оцет і перемішати. Банки для консервації простерилізувати разом із кришками і повністю обсушити.
- Викласти в банку шар баклажанів, полити його гострою заправкою з медом, знову викласти баклажани і полити заправкою. Таким чином заповнити шарами всі стерильні банки і закатати їх кришками. Перевернути їх догори дном і залишити в такому положенні на 3-4 години в кімнатній температурі.
- Зберігати баклажани "Вогник" у темному прохолодному місці, вжити бажано протягом 1-2 років.