Баклажани "Вогник" - Скарб зі Сходу на вашому столі

Баклажани "Вогник" - Скарб зі Сходу на вашому столі
5.0
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів
  • 1 кг болгарського перцю (червоного кольору)
  • 250 мл оцту 9%
  • 200 гр меду
  • 3 головки часнику
  • 2 стручки гострого червоного перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Баклажани вимити і порізати невеликими кружальцями з товщиною близько 1 см. Скласти шматочки баклажанів у миску, посолити їх і перемішати, залишити на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
  2. Потім промити й обсушити баклажани, на пательні розігріти кілька ложок рослинної олії. Обсмажити баклажани в олії до рум'яності (близько 2 хвилин з кожного боку) і перекласти на паперовий рушник.
  3. Приготувати заправку для баклажанів "Вогник". Болгарський перець вимити, очистити від плодоніжок і насіння (за бажанням), пропустити через м'ясорубку. Гострі перці вимити й очистити від плодоніжок, часник очистити від лушпиння і також пропустити все через м'ясорубку.
  4. З'єднати всі подрібнені овочі в одній каструлі, додати мед (можна попередньо розтопити його на водяній бані, не доводячи до кипіння), оцет і перемішати. Банки для консервації простерилізувати разом із кришками і повністю обсушити.
  5. Викласти в банку шар баклажанів, полити його гострою заправкою з медом, знову викласти баклажани і полити заправкою. Таким чином заповнити шарами всі стерильні банки і закатати їх кришками. Перевернути їх догори дном і залишити в такому положенні на 3-4 години в кімнатній температурі.
  6. Зберігати баклажани "Вогник" у темному прохолодному місці, вжити бажано протягом 1-2 років.