Маринована алича
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л чистої води
- 0,8 кг аличі
- 50 мл оцту 9%
- 2 гілочки селери
- кілька гілочок кропу і петрушки
- 1,5 ст.л. солі
- 4 зубчики часнику
- 2 лаврові листки
- 4 вишневих листки
- 6 горошин чорного перцю
- 4 горошини запашного перцю
Рецепт приготування страви:
- Банки та кришки для консервації простерилізувати і дати їм висохнути. Часник очистити, зелень і листя промити, дати обсохнути. Розкласти часник по банках разом із горошинами перцю. Додати в банки лавровий лист, вишневе листя, гілочки селери, кропу і петрушки.
- Аличу вимити і наколоти в одному місці голкою, розкласти по банках із травами. Паралельно закип'ятити воду в каструлі. Залити окропом аличу в банках і прикрити їх кришками. Залишити мариновану аличу у воді на 10 хвилин.
- Через зазначений час злити трохи остиглу воду в каструлю, додати сіль і поставити на вогонь. Помішуючи, довести розсіл до кипіння і влити оцет. Одразу після цього зняти розсіл з вогню і залити ним аличу.
- Закатати банки кришками, перевернути їх догори дном і залишити на 4-5 годин у кімнатній температурі. Маринована алича зберігається близько 1 року в прохолодних приміщеннях, захищених від сонячних променів.
Алича, також відома як кизил, має багатий вміст вітаміну С та антиоксидантів. Маринування аличі - це чудовий спосіб зберегти її корисні властивості та створити смачну закуску, якою можна насолоджуватися протягом усього року.