Маринована алича

Маринована алича
3.9
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л чистої води
  • 0,8 кг аличі
  • 50 мл оцту 9%
  • 2 гілочки селери
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • 1,5 ст.л. солі
  • 4 зубчики часнику
  • 2 лаврові листки
  • 4 вишневих листки
  • 6 горошин чорного перцю
  • 4 горошини запашного перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Банки та кришки для консервації простерилізувати і дати їм висохнути. Часник очистити, зелень і листя промити, дати обсохнути. Розкласти часник по банках разом із горошинами перцю. Додати в банки лавровий лист, вишневе листя, гілочки селери, кропу і петрушки.
  2. Аличу вимити і наколоти в одному місці голкою, розкласти по банках із травами. Паралельно закип'ятити воду в каструлі. Залити окропом аличу в банках і прикрити їх кришками. Залишити мариновану аличу у воді на 10 хвилин.
  3. Через зазначений час злити трохи остиглу воду в каструлю, додати сіль і поставити на вогонь. Помішуючи, довести розсіл до кипіння і влити оцет. Одразу після цього зняти розсіл з вогню і залити ним аличу.
  4. Закатати банки кришками, перевернути їх догори дном і залишити на 4-5 годин у кімнатній температурі. Маринована алича зберігається близько 1 року в прохолодних приміщеннях, захищених від сонячних променів.

Алича, також відома як кизил, має багатий вміст вітаміну С та антиоксидантів. Маринування аличі - це чудовий спосіб зберегти її корисні властивості та створити смачну закуску, якою можна насолоджуватися протягом усього року.