Аличевий компот

Аличевий компот
4.5
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 7-8 л чистої води
  • 1 кг аличі
  • 600 гр цукру
  • пів ч.л. лимонної кислоти

Рецепт приготування страви:

  1. Рецепт розрахований на 3 трилітрові банки компоту з аличі. Ретельно вимити банки і простерилізувати їх разом із кришками будь-яким способом. Аличу вимити і проколоти кожен фрукт голкою в кількох місцях.
  2. Укласти плоди в банки, всипати в кожну склянку цукру і дрібку лимонної кислоти. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь. Залити аличу з цукром і кислотою в банках киплячою водою. Відразу після цього закатати банки кришками і перевернути їх догори дном.
  3. Накрити банки теплою ковдрою і залишити в такому вигляді до повного охолодження. Зберігати компот з аличі в темному прохолодному місці та вжити протягом року.

Алича - це фрукт, який має багато корисних властивостей. Він містить велику кількість вітамінів С і А, а також мінерали, такі як калій і залізо. Компот з аличі не тільки освіжає в спекотний день, а й сприяє підтримці імунітету та загальному здоров'ю. Насолоджуйтеся цим освіжаючим напоєм у колі сім'ї та друзів!