Рецепт: Помідори з яблуками на зиму

Рецепт: Помідори з яблуками на зиму
3.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,8 кг помідорів
  • 1 л чистої води
  • 2 великих яблука (бажано кислих)
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі
  • парасолька кропу
  • 2 листки вишні
  • 2 горошини запашного перцю
  • 2 бутончики гвоздики

Рецепт приготування страви:

  1. Трилітрову банку і кришку для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Яблука вимити й очистити від серцевини. Порізати м'якоть разом зі шкіркою тонкими кільцями (товщиною близько 0,5 см).
  2. Помідори ретельно вимити й обсушити. Укласти на дно банок листя вишні, парасольку кропу, гвоздику і горошини перцю. Зверху покласти кільця яблук, а наступним шаром помідори. Воду з'єднати в каструлі з сіллю, цукром і поставити на вогонь.
  3. Помішуючи, довести суміш до кипіння й одразу зняти з вогню, залити помідори з яблуками. Дно глибокої каструлі застелити рушником і поставити на нього банку з помідорами, прикрити її кришкою.
  4. Влити в каструлю гарячу воду так, щоб вона доходила до плічок банки і поставити каструлю на вогонь. Стерилізувати банку з вмістом близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Потім вийняти банку з води і закатати її кришкою.
  5. Перевернути банку догори дном і залишити в такому положенні до повного охолодження. Зберігати консервовані помідори з яблуком у темному прохолодному місці, бажано вжити протягом року.

У цьому рецепті поєднуються помідори та яблука, що робить цю консервацію на зиму особливою. Яблука надають солодкого присмаку та свіжості, а помідори додають гостроти й аромату. У результаті виходить поєднання неперевершених смаків, яким можна насолоджуватися протягом усього року. Цей рецепт є чудовим способом зберегти літню свіжість і сонячний настрій у холодну пору року.