Рецепт: Помідори з яблуками на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 1,8 кг помідорів
- 1 л чистої води
- 2 великих яблука (бажано кислих)
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
- парасолька кропу
- 2 листки вишні
- 2 горошини запашного перцю
- 2 бутончики гвоздики
Рецепт приготування страви:
- Трилітрову банку і кришку для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Яблука вимити й очистити від серцевини. Порізати м'якоть разом зі шкіркою тонкими кільцями (товщиною близько 0,5 см).
- Помідори ретельно вимити й обсушити. Укласти на дно банок листя вишні, парасольку кропу, гвоздику і горошини перцю. Зверху покласти кільця яблук, а наступним шаром помідори. Воду з'єднати в каструлі з сіллю, цукром і поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести суміш до кипіння й одразу зняти з вогню, залити помідори з яблуками. Дно глибокої каструлі застелити рушником і поставити на нього банку з помідорами, прикрити її кришкою.
- Влити в каструлю гарячу воду так, щоб вона доходила до плічок банки і поставити каструлю на вогонь. Стерилізувати банку з вмістом близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Потім вийняти банку з води і закатати її кришкою.
- Перевернути банку догори дном і залишити в такому положенні до повного охолодження. Зберігати консервовані помідори з яблуком у темному прохолодному місці, бажано вжити протягом року.
У цьому рецепті поєднуються помідори та яблука, що робить цю консервацію на зиму особливою. Яблука надають солодкого присмаку та свіжості, а помідори додають гостроти й аромату. У результаті виходить поєднання неперевершених смаків, яким можна насолоджуватися протягом усього року. Цей рецепт є чудовим способом зберегти літню свіжість і сонячний настрій у холодну пору року.