Солона горбуша (як сьомга)

Солона горбуша (як сьомга)
3.9
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 велика горбуша
  • 1 л чистої води
  • 5 ст.л. солі
  • 100 мл рослинного масла

Рецепт приготування:

  1. Горбушу промийте, видаліть голову, плавці, очистіть від внутрішніх органів, а потім ще раз промийте рибу під проточною водою. Поріжте готову горбушу на не дуже тонкі стейки та поділіть кожен з них навпіл.
  2. Розчиніть сіль у теплій воді, додайте рибу та залиште її на 10 хвилин. Якщо вся риба не вміщається одразу, розділіть її на дві партії.
  3. Складіть шматочки просоленої горбуші в миску або контейнер, полийте рослинним маслом, закрийте кришкою та поставте в холодильник. Горбуші потрібно маринувати принаймні 1 годину.
  4. Подавайте як закуску або основну страву, особливо чудово пасує з картопляним гарніром.

Додатковий факт:

Горбуша - це цінна риба з високим вмістом омега-3 жирних кислот, які корисні для серцево-судинної системи та мозку. Маринування горбуші в рослинному маслі додає їй неперевершений смак та робить страву особливо цінною для вашого здоров'я. Не забувайте додавати у своє харчування рибу, адже вона має безліч корисних властивостей!