Хе зі щуки

Хе зі щуки
4.6
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг щуки
  • 200 мл оцту 9%
  • 200 мл рослинного масла
  • 1 огірок
  • 1-2 моркви
  • 1,5 ч.л. цукру
  • невеликий пучок зелені
  • 3 зубчики часнику
  • сіль та червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте щуку, відділіть шматочки філе від кісток та шкіри, наріжте філе ножем на невеликі шматочки. Змішайте рибу з оцтом, цукром та пів-чайної ложки солі, залиште принаймні на годину.
  2. За той час очистіть та натріть моркву на тертці для моркви по-корейськи або на грубій тертці. Очистіть часник та дрібно наріжте його. Вимийте огірок та наріжте його дрібною соломкою.
  3. Змішайте щуку (маринад злийте) з морквою, огірками та часником в одній мисці. Розігрійте рослинне масло на сковороді або у каструлі та тонким струмком додайте його до риби, помішуючи ложкою.
  4. Додайте сіль, перець та спеції за смаком, покладіть нарізану зелень, добре перемішайте та поставте в холодильник на декілька годин. Подавайте хе зі щуки на стіл охолодженим. Смачного!

Хе зі щуки - це дуже простий у приготуванні варіант традиційної української страви "холодець". Щука, яка багата на білки та корисні жирні кислоти, надає цій страві особливий смак та аромат. Маринування оцтом додає свіжості, а морква, огірок та часник надають страві соковитості та хрусткості. Це ідеальний варіант для літніх вечірок або сімейних зустрічей. Приготуйте цей хе зі щуки та насолоджуйтеся чудовим поєднанням смаків!