Хе зі щуки
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,5 кг щуки
- 200 мл оцту 9%
- 200 мл рослинного масла
- 1 огірок
- 1-2 моркви
- 1,5 ч.л. цукру
- невеликий пучок зелені
- 3 зубчики часнику
- сіль та червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте щуку, відділіть шматочки філе від кісток та шкіри, наріжте філе ножем на невеликі шматочки. Змішайте рибу з оцтом, цукром та пів-чайної ложки солі, залиште принаймні на годину.
- За той час очистіть та натріть моркву на тертці для моркви по-корейськи або на грубій тертці. Очистіть часник та дрібно наріжте його. Вимийте огірок та наріжте його дрібною соломкою.
- Змішайте щуку (маринад злийте) з морквою, огірками та часником в одній мисці. Розігрійте рослинне масло на сковороді або у каструлі та тонким струмком додайте його до риби, помішуючи ложкою.
- Додайте сіль, перець та спеції за смаком, покладіть нарізану зелень, добре перемішайте та поставте в холодильник на декілька годин. Подавайте хе зі щуки на стіл охолодженим. Смачного!
Хе зі щуки - це дуже простий у приготуванні варіант традиційної української страви "холодець". Щука, яка багата на білки та корисні жирні кислоти, надає цій страві особливий смак та аромат. Маринування оцтом додає свіжості, а морква, огірок та часник надають страві соковитості та хрусткості. Це ідеальний варіант для літніх вечірок або сімейних зустрічей. Приготуйте цей хе зі щуки та насолоджуйтеся чудовим поєднанням смаків!