Крабово-сирні кульки
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г крабових паличок
- 2 яйця
- 100 г твердого сиру (або плавленого сирку)
- 1 зубчик часнику
- невеликий пучок кропу (за бажанням)
- майонез (за смаком)
- сіль (за смаком)
Рецепт приготування:
- У каструлю налити холодну воду, покласти яйця і поставити на вогонь. Варити 10 хвилин після закипання, потім злити окроп, охолодити яйця у льодяній воді та очистити їх від шкаралупи.
- Крабові палички очистити від оболонки та натерти разом із сиром та вареними яйцями на дрібній тертці (розкласти натерті сир та палички на різні тарілки). Часник очистити і нарізати ножем якомога дрібніше.
- У мисці змішати половину крабових паличок з часником, яйцями та сиром. Додати трохи солі, додати дрібно нарізаний кріп (необов'язково) і приправити 2-3 ст.л. майонезу. Повинна утворитися густа консистенція.
- Формувати невеликі кульки з отриманої суміші, попередньо зволожуючи руки водою. Обваляти всі крабово-сирні кульки у крабових стружках що залишились та викласти на відповідну тарілку.
- Подавати закуску можна одразу після приготування. Смачного!
Для більшої цікавості, спробуйте додати до суміші невелику кількість свіжого лимонного соку або гірчиці для освіжаючого пікантного смаку. Також, якщо бажаєте зробити закуску більш апетитною, прикрасьте її зеленню та подавайте з свіжими овочами або крихтами хліба. Нехай ваші гості насолоджуються цими чарівними кульками разом з вами!