Паштет із печінки кролика
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г печінки кролика
- 350 г вершкового масла
- цибуля шалот - 3 шт
- 200 мл вершків 20%
- 50 мл кальвадосу (або іншої яблучної або коньячної настоянки)
- кілька гілочок розмарину
- 1 зубчик часнику
Рецепт приготування:
- Промийте печінку і обсушіть її серветками, потім наріжте на невеликі шматочки. Очистіть цибулю та часник, наріжте їх якомога дрібніше ножем.
- Розтопіть 100 г вершкового масла на сковороді або в глибокій каструлі з антипригарним дном. Обсмажте цибулю на помірному вогні до золотистого кольору, помішуючи лопаткою. Додайте часник і готуйте ще 1-2 хвилини до його легкої золотистості.
- Додайте кальвадос до сковороди, перемішайте. Коли майже весь алкоголь випариться, додайте підігріті вершки до цибулі з часником і змішайте лопаткою.
- Готуйте соус на слабкому вогні, постійно помішуючи, кілька хвилин до легкого загусання. Потім додайте нарізану кролячу печінку до вершкового соусу та тушкуйте при слабкому кипінні протягом 15 хвилин, часто помішуючи.
- Коли печінка готова (але ще м'яка!), приправте все за смаком сіллю та зніміть з вогню. Накрийте печінку в вершках кришкою й залиште охолоджуватися до кімнатної або ледве теплої температури.
- Потім ретельно збийте вміст сковороди блендером кілька разів, поки маса не стане однорідною. Для більшої ніжності паштет можна пропустити через сито.
- Поступово додайте до паштету 150 г вершкового масла, збиваючи блендером до однорідності після кожних 50 г масла. Перекладіть масу в відповідну за розміром скляну банку.
- Розтопіть залишок масла на водяній бані або в мікрохвильовці, охолодіть до кімнатної температури і залийте ним паштет. Прикрасьте поверхню гілками розмарину, закрийте банки кришками і поставте у холодильник.
- Залиште паштет із печінки кролика у холодильнику принаймні 8-10 годин (ще краще - на добу). Подають паштет як закуску з багетом або грінками. Домашній паштет зберігається в холодильнику до тижня. Смачного!