Паштет із печінки кролика

Паштет із печінки кролика
3.8
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г печінки кролика
  • 350 г вершкового масла
  • цибуля шалот - 3 шт
  • 200 мл вершків 20%
  • 50 мл кальвадосу (або іншої яблучної або коньячної настоянки)
  • кілька гілочок розмарину
  • 1 зубчик часнику

Рецепт приготування:

  1. Промийте печінку і обсушіть її серветками, потім наріжте на невеликі шматочки. Очистіть цибулю та часник, наріжте їх якомога дрібніше ножем.
  2. Розтопіть 100 г вершкового масла на сковороді або в глибокій каструлі з антипригарним дном. Обсмажте цибулю на помірному вогні до золотистого кольору, помішуючи лопаткою. Додайте часник і готуйте ще 1-2 хвилини до його легкої золотистості.
  3. Додайте кальвадос до сковороди, перемішайте. Коли майже весь алкоголь випариться, додайте підігріті вершки до цибулі з часником і змішайте лопаткою.
  4. Готуйте соус на слабкому вогні, постійно помішуючи, кілька хвилин до легкого загусання. Потім додайте нарізану кролячу печінку до вершкового соусу та тушкуйте при слабкому кипінні протягом 15 хвилин, часто помішуючи.
  5. Коли печінка готова (але ще м'яка!), приправте все за смаком сіллю та зніміть з вогню. Накрийте печінку в вершках кришкою й залиште охолоджуватися до кімнатної або ледве теплої температури.
  6. Потім ретельно збийте вміст сковороди блендером кілька разів, поки маса не стане однорідною. Для більшої ніжності паштет можна пропустити через сито.
  7. Поступово додайте до паштету 150 г вершкового масла, збиваючи блендером до однорідності після кожних 50 г масла. Перекладіть масу в відповідну за розміром скляну банку.
  8. Розтопіть залишок масла на водяній бані або в мікрохвильовці, охолодіть до кімнатної температури і залийте ним паштет. Прикрасьте поверхню гілками розмарину, закрийте банки кришками і поставте у холодильник.
  9. Залиште паштет із печінки кролика у холодильнику принаймні 8-10 годин (ще краще - на добу). Подають паштет як закуску з багетом або грінками. Домашній паштет зберігається в холодильнику до тижня. Смачного!