Маринована скумбрія в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 3 свіжі скумбрії
- 1 л чистої води
- 2 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 2 лаврових листа
- кілька горошин перцю
- кілька бутончиків гвоздики
- ½ ч.л. насіння гірчиці
- коріандр та тмін - за смаком
Рецепт приготування:
- Довести воду до кипіння разом з сіллю, цукром, перцем та лавровими листами. Після закипання додати всі інші інгредієнти (крім скумбрії), варити маринад при слабкому кипінні протягом 4-5 хвилин.
- Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити до повного остигання. За цей час промити, випотрошити скумбрію, видалити голови та хвости.
- Покласти всі 3 риби в миску, залити остиглим маринадом. Накрити скумбрію тарілкою, покласти зверху невеликий прес та залишити рибу маринуватися протягом 12-14 годин.
- Після вказаного часу можна нарізати мариновану скумбрію на шматочки, полити рослинною олією та подавати до столу. Смачного!
Доповнення:
Скумбрія - це чудова риба, багата на омега-3 жирні кислоти, які корисні для серця та мозку. Маринування риби надає їй особливого смаку та аромату, роблячи страву неперевершеною. Замість звичайного варіння скумбрії, ви можете спробувати цей рецепт маринування та зробити її центральним акордом вашого наступного святкового столу. Це чудовий спосіб порадувати себе та своїх гостей смаками моря та враженнями, які воно надає.