Оселедець під шубою з желатином

Оселедець під шубою з желатином
4.7
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг слабосоленого оселедця
  • 4 картоплини
  • 2 буряки
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 250 мл води
  • 250 мл майонезу 67%
  • 25 г желатину
  • невеликий пучок петрушки для прикрас
  • 1 ст. л. 9% оцту
  • 1 ч. л. цукру
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Картоплю, моркву та буряк промийте та опустіть усе у киплячу підсолену воду. Варіть разом протягом 30-40 хвилин після закипання, а потім перекладіть картоплю з морквою на окрему тарілку. Через 20 хвилин вийміть буряк з киплячої води.
  2. Желатин розмішайте в стакані води і залиште на півгодини, щоб він набух. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками, змішайте його з оцтом та цукром, залиште на півгодини для маринування.
  3. Філе оселедця очистіть від шкіри та кісток, наріжте дрібними кубиками. Картоплю, моркву та буряк очистіть від шкірки, наріжте всі овочі дрібними кубиками, приблизно однакового розміру.
  4. Поставте посудину з желатином на водяну баню і нагрівайте рідину, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку (але не доводьте до кипіння). Зніміть желатин з водяної бані, охолодіть його.
  5. Змішайте охолоджену суміш з майонезом. Залиште трохи рідини для верху салату, а решту розподіліть на 5 частин і додайте порівну до кожної складової салату (до оселедця, буряку, картоплі, моркви та цибулі).
  6. Викладіть салат із желатином у силіконову форму шарами у такій послідовності: буряк, картопля, цибуля, оселедець, морква, буряк, картопля, цибуля та оселедець. Залійте все зверху желатином що залишився та майонезом (близько 50-100 мл), накрийте харчовою плівкою і поставте у холодильник.
  7. Салат "Оселедець під шубою" з желатином повинен настоятися у холодильнику не менше 2-3 години, щоб затвердіти. Подавайте салат-желе охолодженим, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Цей класичний український салат викличе захоплення ваших гостей своїм незвичайним смаком та оригінальним виглядом. Експериментуйте зі співвідношенням складових та додавайте свої улюблені інгредієнти, щоб зробити цей салат ще цікавішим. Спробуйте приготувати "Оселедець під шубою" з желатином і насолоджуйтесь унікальним поєднанням смаків!