Хе з оселедця
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свіжого оселедця
- 0,5 кг моркви
- 200 мл оцту 9%
- 1 велика цибулина
- 3 ст. л. цукру
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. рослинної олії
- 3 зубчики часнику
- 1 ч. л. кунжуту
- сіль, червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте оселедця, відокремте філе від шкірки та кісток і наріжте невеликими шматочками. Помістіть шматочки оселедця в миску, додайте оцет і залиште на півгодини.
- Тим часом очистіть моркву і натріть її на крупній тертці (або застосуйте тертку для корейської моркви). Очистіть цибулю і наріжте її тонкими скибочками, а часник подрібніть.
- Відкиньте оселедець на друшляк і дайте стекти всьому оцту. Помістіть оселедець в миску разом з морквою, часником, цибулею, цукром, кунжутом та соєвим соусом.
- Розігрійте рослинну олію на сковороді або в каструлі та тонким струмком додайте її до риби з овочами, швидко перемішуючи ложкою. Посоліть і поперчіть оселедця по-корейськи, накрийте кришкою і поставте в холодильник принаймні на 1-2 години.
Оселедець по-корейськи - це страва, яка чудово підійде як закуска або основна страва. За бажанням, при подачі можна прикрасити свіжою зеленню або кунжутом. Розкажіть своїм гостям про цей унікальний рецепт і насолоджуйтесь чудовим смаком корейської кухні!