Хе з оселедця

Хе з оселедця
5.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжого оселедця
  • 0,5 кг моркви
  • 200 мл оцту 9%
  • 1 велика цибулина
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч. л. кунжуту
  • сіль, червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте оселедця, відокремте філе від шкірки та кісток і наріжте невеликими шматочками. Помістіть шматочки оселедця в миску, додайте оцет і залиште на півгодини.
  2. Тим часом очистіть моркву і натріть її на крупній тертці (або застосуйте тертку для корейської моркви). Очистіть цибулю і наріжте її тонкими скибочками, а часник подрібніть.
  3. Відкиньте оселедець на друшляк і дайте стекти всьому оцту. Помістіть оселедець в миску разом з морквою, часником, цибулею, цукром, кунжутом та соєвим соусом.
  4. Розігрійте рослинну олію на сковороді або в каструлі та тонким струмком додайте її до риби з овочами, швидко перемішуючи ложкою. Посоліть і поперчіть оселедця по-корейськи, накрийте кришкою і поставте в холодильник принаймні на 1-2 години.

Оселедець по-корейськи - це страва, яка чудово підійде як закуска або основна страва. За бажанням, при подачі можна прикрасити свіжою зеленню або кунжутом. Розкажіть своїм гостям про цей унікальний рецепт і насолоджуйтесь чудовим смаком корейської кухні!