Солоні грузді (холодним способом)
Кухня
Інгредієнти:
- 5 кг груздів
- 500-600 гр солі (крупний помел)
- 1 корінь хрону
- 8-10 зубчиків часнику
- кілька листків хрону, чорної смородини та вишні
- шапочки кропу (без насіння)
Рецепт приготування:
- Грузді ретельно вимийте, видаліть бруд і обсушіть. Переложіть їх у велику миску або каструлю.
- Залийте їх холодною водою, накрийте великою плоскою тарілкою та поставте на них невеликий гніт (приблизно 2 л).
- Залиште грузді в холодному місці на 3 дні. Змінюйте воду на свіжу 3 рази на день.
- Після 3-х днів переложіть грузді в чисту ємність (бочку, таз або велику каструлю), ретельно просоліть кожен гриб.
- Очищені зубчики часнику та корінь хрону поріжте невеликими шматочками та покладіть рівним шаром на гриби. Накрийте грузді 2-3 шарами марлі.
- Вимиті листя хрону, смородини та шапочки кропу обсушіть і покладіть на верх марлі.
- Накрийте вміст таза/миски/бочки невеликим дерев'яним кругом (або великою тарілкою) та поставте гніт вагою близько 3 кг. Коли утворюється сік, гриби повинні повністю занурюватися в нього.
- Після відпочинку у холоді 1-2 місяці, можна спробувати солоні грузді, щоб переконатися в їх готовності.
- Якщо солоні грузді готові, їх можна розкласти по стерилізованих банках і зберігати в прохолодному, темному місці без кришок. Вони зберігаються протягом 1 року.
Цей рецепт стане корисним для тих, хто любить гриби, але не хоче тратити багато часу на їх підготовку. Солені грузді - це ідеальний додаток до будь-якого столу. Вони можуть бути використані для приготування різних страв, таких як соуси, рагу, салати та інші.