Абрикоси в сиропі

Абрикоси в сиропі
3.8
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 шт. абрикосів середнього розміру
  • 170 гр. цукру
  • вода - опціонально

Рецепт:

  1. Простерилізуйте банки об'ємом 1 літр на пару, в духовці або в мікрохвильовці. Прокип'ятіть кришки протягом 10 хвилин.
  2. Вимийте абрикоси, насухо витріть і розріжте навпіл. Видаліть кісточки (не обов'язково).
  3. Щільно утрамбуйте абрикоси в банку, засипте їх цукром.
  4. На дно великої каструлі або миски покладіть рушник, складений втрьох. Поставте на рушник банки з абрикосами і цукром. Влийте воду кімнатної температури в каструлю так, щоб вона доходила до плечиків банок.
  5. Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння. Стерилізуйте абрикоси з цукром приблизно 3-4 хвилини при слабкому кипінні води.
  6. В окремій каструлі доведіть воду для сиропу до кипіння. Залийте киплячою водою абрикоси з цукром в банках, закрийте їх кришками і стерилізуйте ще 8-10 хвилин при слабкому кипінні води в каструлі.
  7. Вийміть банки з каструлі із киплячою водою за допомогою кухонних рукавичок, закрийте кришками та переверніть їх догори дном. Укрийте ковдрою або рушником, щоб вони повільно остигали.
  8. Після повного остигання банки можна перевернути знову та зберігати в темному та прохолодному місці. Консерва з абрикосами в сиропі може зберігатися до 1-1,5 років.

Цей простий рецепт на зиму дозволяє зберегти всі корисні властивості абрикосів, такі як вітаміни та антиоксиданти. Крім того, він дозволяє зберегти і привнести сонячний настрій в будь-яку пору року. Консерва з абрикосами в сиропі - це прекрасний спосіб задовольнити вашу солодку пристрасть, а також створити унікальні десерти, які дивують і радують близьких та гостей. Також, консервовані абрикоси в сиропі можуть бути чудовим подарунком на різні свята та заходи. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся свіжістю та багатством смаку абрикосів.