Абрикоси в сиропі
Кухня
Інгредієнти:
- 10 шт. абрикосів середнього розміру
- 170 гр. цукру
- вода - опціонально
Рецепт:
- Простерилізуйте банки об'ємом 1 літр на пару, в духовці або в мікрохвильовці. Прокип'ятіть кришки протягом 10 хвилин.
- Вимийте абрикоси, насухо витріть і розріжте навпіл. Видаліть кісточки (не обов'язково).
- Щільно утрамбуйте абрикоси в банку, засипте їх цукром.
- На дно великої каструлі або миски покладіть рушник, складений втрьох. Поставте на рушник банки з абрикосами і цукром. Влийте воду кімнатної температури в каструлю так, щоб вона доходила до плечиків банок.
- Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння. Стерилізуйте абрикоси з цукром приблизно 3-4 хвилини при слабкому кипінні води.
- В окремій каструлі доведіть воду для сиропу до кипіння. Залийте киплячою водою абрикоси з цукром в банках, закрийте їх кришками і стерилізуйте ще 8-10 хвилин при слабкому кипінні води в каструлі.
- Вийміть банки з каструлі із киплячою водою за допомогою кухонних рукавичок, закрийте кришками та переверніть їх догори дном. Укрийте ковдрою або рушником, щоб вони повільно остигали.
- Після повного остигання банки можна перевернути знову та зберігати в темному та прохолодному місці. Консерва з абрикосами в сиропі може зберігатися до 1-1,5 років.
Цей простий рецепт на зиму дозволяє зберегти всі корисні властивості абрикосів, такі як вітаміни та антиоксиданти. Крім того, він дозволяє зберегти і привнести сонячний настрій в будь-яку пору року. Консерва з абрикосами в сиропі - це прекрасний спосіб задовольнити вашу солодку пристрасть, а також створити унікальні десерти, які дивують і радують близьких та гостей. Також, консервовані абрикоси в сиропі можуть бути чудовим подарунком на різні свята та заходи. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся свіжістю та багатством смаку абрикосів.