Солоне сало з часником
Інгредієнти:
- 1 кг сала (з м'ясними прошарками)
- 1 головка часнику
- 2 ст.л. солі
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 1 ч.л. чорного меленого перцю
- 1 ч.л. меленої паприки
Рецепт приготування:
- Промийте сало, обсушіть його та наріжте крупними кубиками. Очистіть часник та натріть на дрібній тертці або пропустіть через часничницю.
- Змішайте в невеликому посуді часник з усіма спеціями та сіллю. Ретельно обмастіть кожен шматочок сала отриманою часничною сумішшю і складіть велику миску, присипавши на дно трохи солі.
- Накрийте сало плоскою кришкою (меншого діаметра, ніж миска на 1-2 см) або тарілкою. Поставте навантаження (гніт) близько 1 кг та відправте в холодильник.
- Солоне сало з часником повинно настоятися в холоді близько 4 днів. Після цього часу можна нарізати сало на скибочки та подавати до столу. Або перекласти в контейнер/скляну банку, щільно закрити кришкою та прибрати в холодильник для зберігання.
Доповнення:
Сало з часником - це одна з найулюбленіших страв української кухні. Його традиційно готують до святкових подій та зустрічей із друзями. Сало - це не просто страва, це символ щедрості, гостинності та сімейного затишку. Воно завжди здатне підняти настрій та додати нотку тепла до будь-якого заходу.
Щоб зробити цей рецепт ще цікавішим, можна спробувати додати до маринаду інші улюблені спеції або додати кілька шматочків свіжих зелених трав. Також, деякі господині рекомендують замінити молоту паприку на солодку, щоб збалансувати гострий смак часнику.
Необхідною умовою для смачного сала є якісна свинина, тому обирайте сало з м'ясними шарами. Ви також можете експериментувати зі співвідношенням спецій, додавати свої улюблені інгредієнти та змінювати рецепт на свій смак.
Нагадаємо, що споживання сала вимагає помірності, оскільки сало містить багато жирів. Однак, з ним пов'язані також безліч традицій та звичаїв, які формують нашу культуру та збагачують наше життя. Насолоджуйтесь українською кухнею та діліться її чудовими стравами з рідними та друзями!