Маринована цибуля до шашлику
Кухня
Інгредієнти:
- 2 цибулини
- 250 мл чистої води
- пучок кропу (50 г)
- 2 ст.л. оцту 9%
- 2 ч.л. цукру
- 0,5 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Цибулю очистіть від лушпиння та наріжте її тонкими напівкільцями. Промийте кріп, нашинкуйте його якомога дрібніше, додайте до цибулі і перемішайте.
- У воді, нагрітій до 40-50°С, розчиніть сіль та цукор, додайте оцет та добре змішайте до повного розчинення сухих інгредієнтів.
- Залийте оцтовим маринадом цибулю з кропом, накрийте кришкою та залиште як мінімум на 2 години (чим довше, тим краще). Після чого процідіть маринад та просушіть мариновану цибулю на сухій серветці.
- Охолодіть мариновану цибулю до шашлику в холодильнику та подавайте до столу.
Цікавий факт:
Кріп був використаний ще в Давньому Єгипті, де його вважали символом божественної мудрості та щастя. Свіжий кріп не тільки додає аромату та смаку до вашої цибулі, але і сприяє поліпшенню стану шлунково-кишкового тракту. Також кріп має антиоксидантні властивості. Насолоджуйтесь смачним гарніром разом зі своїми близькими!