Маринована цибуля до шашлику

Маринована цибуля до шашлику
4.8
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 цибулини
  • 250 мл чистої води
  • пучок кропу (50 г)
  • 2 ст.л. оцту 9%
  • 2 ч.л. цукру
  • 0,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Цибулю очистіть від лушпиння та наріжте її тонкими напівкільцями. Промийте кріп, нашинкуйте його якомога дрібніше, додайте до цибулі і перемішайте.
  2. У воді, нагрітій до 40-50°С, розчиніть сіль та цукор, додайте оцет та добре змішайте до повного розчинення сухих інгредієнтів.
  3. Залийте оцтовим маринадом цибулю з кропом, накрийте кришкою та залиште як мінімум на 2 години (чим довше, тим краще). Після чого процідіть маринад та просушіть мариновану цибулю на сухій серветці.
  4. Охолодіть мариновану цибулю до шашлику в холодильнику та подавайте до столу.

Цікавий факт:

Кріп був використаний ще в Давньому Єгипті, де його вважали символом божественної мудрості та щастя. Свіжий кріп не тільки додає аромату та смаку до вашої цибулі, але і сприяє поліпшенню стану шлунково-кишкового тракту. Також кріп має антиоксидантні властивості. Насолоджуйтесь смачним гарніром разом зі своїми близькими!