Листкове тісто вийняти з морозилки і залишити розморожуватися. Горіхи очистити і трохи обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату. Родзинки скласти в невелику ємність, залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Потім злити воду і просушити родзинки паперовим рушником.
Трохи горіхів залишити для прикраси готової пахлави, решту скласти в блендер, додати родзинки, цукрову пудру та корицю. Подрібнити все до стану кашки з великою крихтою. Можна пропустити всі інгредієнти для начинки через м'ясорубку.
Розділити листкове тісто на 8 рівних частин. Розкатати одну частину тіста в тонкий пласт близько 2-3 мм завтовшки на присипаному борошном столі. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і покласти в неї розкачане тісто. Вершкове масло залишити на 10 хвилин у теплі.
Другий шматочок тонко розкатати і покласти на перший шар тіста у форму (попередньо змастити його вершковим маслом). Другий пласт тіста також змастити вершковим маслом. Викласти на подвійний шар тіста горіхову начинку і рівномірно розподілити її по поверхні.
Третій шматок тіста тонко розкатати і покласти на горіхову начинку, змастити вершковим маслом. Покрити тісто начинкою і рівномірно її розподілити по всій поверхні. Наступний шматок тіста розкатати, укласти, змастити вершковим маслом і покрити начинкою.
Таким чином скласти всю пахлаву з тіста та начинки. Останній шар тіста змащувати маслом і покривати начинкою не потрібно. Жовток відокремити від білка і змастити ним поверхню останнього шару тіста. Духовку розігріти до 180С.
Розрізати пиріг на ромби або квадрати, не доходячи ножем до дна форми на 1-2 см. У кожен шматочок пахлави встромити по одному або кільком горіхам і відправити форму в розігріту духовку.
Випікається пахлава з листкового тіста близько 45 хвилин до рум'яного кольору. Тим часом приготувати медовий сироп для пахлави. У каструлю влити воду, всипати цукор і поставити на вогонь.
Проварити цукровий сироп на слабкому вогні, помішуючи, протягом 5 хвилин. Потім додати мед, розмішати і готувати ще 5-6 хвилин. Вийняти форму з духовки і розрізати ножем розрізи до кінця. Залити пахлаву медовим сиропом так, щоб він якомога краще потрапляв у розрізи.
Листкова пахлава буде набагато смачнішою, якщо дати їй настоятися близько 10 годин. Але і через 20-30 хвилин після приготування можна подавати її до столу. Приємного чаювання!