Як приготувати дровітниці з родзинками: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 370-380 гр борошна
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 120-150 гр родзинок
- 70-80 гр вершкового масла
- 1 ст.л. сметани
- 1 ст.л. коньяку, рому або горілки
- 10 гр ванільного цукру
- 1/3 ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі. Родзинки скласти в невелику миску і залити гарячою водою на 10-15 хвилин. Борошно просіяти через сито з содою і розмішати. Злити воду з родзинок і просушити їх серветкою.
- Всипати до масла цукор, ванільний цукор і збити міксером до утворення пишної кремової маси. Не перестаючи збивати масляний крем, вбити сирі яйця і змішувати до однорідного стану. Потім додати сметану, коньяк і також збивати до однорідного стану. Додати родзинки і перемішати.
- Підмішати просіяну борошняну суміш і вимісити тісто до однорідності. Тісто для полішок має вийти гладким і однорідним. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером.
- Від тіста відщипувати шматочки середнього розміру і надавати їм овальної форми "полішок". Викласти заготовки печива на деко і відправити його в розігріту духову шафу.
- Випікати полішки приблизно півгодини до рум'яності. Вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Посипати готові булочки з родзинками цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Полішки - це традиційна українська випічка, яка має своє коріння в давніх рецептах. Ці булочки були популярними серед студентів через свою доступність і прекрасний смак. Варто скуштувати полішки з гарячим чаєм або кавою - це чудовий спосіб розслабитися та насолодитися улюбленою випічкою.