Рецепт: Рибний суп з рисом
Кухня
Інгредієнти:
- тушка риби з кістками, вагою близько 700 гр (тріска, хек, окунь або минтай)
- 2-3 помідори
- 3 картоплини
- 2 цибулини
- 1 велика морква
- 1 корінь селери
- 1 стебло селери
- 100 гр сухого рису
- 100 гр каперсів (не обов'язково)
- 1 яйце
- 50-70 гр зелених оливок без кісточок
- 1 невеликий червоний перець (чилі)
- 2 зубчики часнику
- 3 горошини чорного перцю
- кілька гілочок петрушки
- 1 лавровий лист
- сіль, червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Рибу промити, відокремити філе зі шкірою від кісток. Скласти кістки разом із хвостом і плавниками в каструлю. Одну цибулину ретельно вимити і розрізати на дві частини. додати до вмісту каструлі, покласти туди горошини перцю і лавровий лист.
- Залити вміст каструлі 3 л води і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь, зняти піну. Варити рибний бульйон при слабкому кипінні протягом півгодини.
- Картоплю очистити й порізати невеликими кубиками. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Корінь селери почистити і натерти на крупній тертці. Цибулю, що залишилася, очистити і порізати тонкими півкільцями. Часник подрібнити ножем на дрібні шматочки. Стебло селери порізати дрібними шматочками.
- Друшляк застелити марлею, закріпити над каструлею і злити в нього вміст каструлі з рибним бульйоном. Рибний бульйон злити в окрему каструлю і накрити кришкою. Рис ретельно промити і відкинути на сито стікати від зайвої рідини.
- У глибокій товстостінній каструлі розігріти пару ложок олії і викласти півкільця цибулі. Через кілька хвилин додати моркву і тертий корінь селери. Смажити овочі близько 3-4 хвилин, періодично помішуючи.
- Гострий червоний перець вимити, розрізати на дві частини і (якщо перець занадто гострий - очистити його від насіння) дуже дрібно порізати. Через 3-4 хвилини додати в сковороду картоплю, стебло селери, перемішати і зменшити вогонь до середнього.
- Смажити все близько 5 хвилин, помішуючи. Тим часом філе риби порізати невеликими шматочками. Додати філе в каструлю, посолити, поперчити і перемішати. Готувати рибу з овочами приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні, періодично помішуючи.
- На помідорах зробити хрестоподібний надріз і покласти їх на 1-2 хвилини в каструлю з киплячою водою. Через хвилину перекласти їх у ємність із холодною водою і дати охолонути. Очистити помідори від шкірки і розім'яти м'якоть у пюре виделкою.
- Додати томатне пюре разом із часником і червоним перцем у каструлю через 3 хвилини після риби. Готувати все на середньому вогні близько 5 хвилин. Рибний бульйон поставити на вогонь і довести до кипіння. Оливки порізати тонкими кільцями, каперси промити.
- Всипати в каструлю рис, оливки, каперси і залити киплячим рибним бульйоном. Довести все до кипіння і зменшити вогонь так, щоб рідина потроху кипіла. Варити рибний суп із рисом приблизно 20 хвилин на невеликому вогні.
- Зняти каструлю з вогню і накрити кришкою на 15 хвилин. За цей час можна зварити яйце круто (10 хвилин) і перекласти в холодну воду на кілька хвилин. Очистити яйце від шкаралупи і порізати соломкою. Подавати рибний суп гарячим, посипавши подрібненим яйцем. Смачного!
- Якщо рибний суп із рисом настоїться в холодильнику добу - він стане смачнішим.
Цей рибний суп з рисом - прекрасна страва для вечері з родиною або друзями. Він ідеально підходить для холодних зимових вечорів або весняних та літніх обідів на свіжому повітрі. Каперси і оливки надають супу особливої смакової нотки, а помідори додають йому свіжості та аромату. Додайте цей рецепт до свого кулінарного арсеналу та збагатіть свій кулінарний досвід!