Інгредієнти:
- 1 банка рибних консервів (будь-яких в олії, вагою близько 350 гр)
- 3 картоплини
- 150 гр макаронних виробів або рису
- 1 цибулина (+ 1 для бульйону)
- 1 морква
- 2 горошини перцю
- кілька гілочок зелені
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлю влити 2,5 л води і поставити на вогонь. Одну цибулину ретельно вимити і розрізати на дві частини. Картоплю очистити й порізати невеликими кубиками. Закипілу воду трохи посолити, скласти туди цибулину, горошини перцю, лавровий лист і промитий рис (за бажанням).
- Ще через 5 хвилин додати в киплячий бульйон картоплю. Варити картопляний суп близько 10 хвилин. Відкрити банку з консервованою рибою, видалити кісточки і порізати філе невеликими шматочками.
- Цибулину, що залишилася, почистити, подрібнити, а моркву почистити й натерти на тертці. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити її до золотистого кольору 2-3 хвилини і додати моркву. Перемішати і смажити овочі ще 3-4 хвилини на середньому вогні.
- Через 10 хвилин після початку варіння картоплі додати рибні консерви та вермішель (за бажанням). Варити юшку приблизно 5 хвилин. Потім влити в сковорідку із засмажкою трохи супу, розмішати і вилити все в каструлю. Посолити й поперчити суп за смаком. Можна вийняти неочищену цибулину із супу, лавровий лист і горошини перцю.
- Вуха з консервів має покипіти ще 5 хвилин. Тим часом подрібнити зелень. Посипати нею готовий суп і зняти з вогню. Накрити каструлю кришкою на 15 хвилин. Розлити готовий суп із рибних консервів по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!
Українська кухня славиться своїми смачними та ситними стравами, а юшка - це одна з найпопулярніших і традиційних рибних страв. У зв'язку з цим, багато господинь використовують різні технології та рецепти, щоб приготувати цю страву ще смачніше та насиченіше.