Солянка із квашеної капусти з сосисками

Кухня
Інгредієнти:
- 800 г квашеної капусти
- 4 сосиски
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 ст.л. кетчупу або томатної пасти
- мелений чорний перець, сіль і лавровий лист – за смаком
- рафінована олія для смаження
Рецепт приготування:
- Виберіть сосиски за смаком. Підійдуть охотничі колбаски, сардельки або молочні сорти. Додайте трохи прянощів або перцю чилі, щоб страва набула пікантності.
- Влийте в глибоку сковороду 2-3 ст.л. рослинної олії, нагрійте її і викладіть туди капусту, попередньо нарізану на невеликі шматочки.
- Тушкуйте капусту під кришкою близько 15 хвилин.
- Очистіть цибулю та нашаткуйте її, як для супу. Наріжте моркву на тонкі кружечки.
- Відправте підготовлені овочі на іншу сковороду з розігрітою олією.
- Тушкуйте на малому вогні до напівготовності. Додайте туди пасту або кетчуп, перемішайте і дайте соусу прогрітися.
- Зніміть оболонку з сосисок, наріжте їх невеликими кружечками поперек.
- Змішайте капусту з сосисками та томатною заправкою з морквою та цибулею.
- Поперчіть і посоліть за смаком, накрийте кришкою. Тримайте на плиті при мінімальному нагріванні під кришкою до готовності овочів.
- Приправте улюбленими сухими спеціями, вимкніть вогонь.
Подавайте страву гарячою через 10 хвилин після вимкнення вогню. Чудовою альтернативою томатному соусу будуть свіжі помідори. Перед додаванням їх до овочів, обдайте кип'ятком і зніміть шкірку.
Додаткова інформація:
Солянка – це багата, ситна страва, що поєднує в собі кислинку квашеної капусти, аромат м'яса та насиченість овочів. Це ідеальний вибір для холодних днів, а додавання свіжих томатів або трохи чилі зробить її ще більш захоплюючою. Насолоджуйтесь цією стравою з родиною або друзями і відчуйте справжній смак України!