Солянка із квашеної капусти з сосисками

Солянка із квашеної капусти з сосисками
4.7
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 г квашеної капусти
  • 4 сосиски
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 ст.л. кетчупу або томатної пасти
  • мелений чорний перець, сіль і лавровий лист – за смаком
  • рафінована олія для смаження

Рецепт приготування:

  1. Виберіть сосиски за смаком. Підійдуть охотничі колбаски, сардельки або молочні сорти. Додайте трохи прянощів або перцю чилі, щоб страва набула пікантності.
  2. Влийте в глибоку сковороду 2-3 ст.л. рослинної олії, нагрійте її і викладіть туди капусту, попередньо нарізану на невеликі шматочки.
  3. Тушкуйте капусту під кришкою близько 15 хвилин.
  4. Очистіть цибулю та нашаткуйте її, як для супу. Наріжте моркву на тонкі кружечки.
  5. Відправте підготовлені овочі на іншу сковороду з розігрітою олією.
  6. Тушкуйте на малому вогні до напівготовності. Додайте туди пасту або кетчуп, перемішайте і дайте соусу прогрітися.
  7. Зніміть оболонку з сосисок, наріжте їх невеликими кружечками поперек.
  8. Змішайте капусту з сосисками та томатною заправкою з морквою та цибулею.
  9. Поперчіть і посоліть за смаком, накрийте кришкою. Тримайте на плиті при мінімальному нагріванні під кришкою до готовності овочів.
  10. Приправте улюбленими сухими спеціями, вимкніть вогонь.

Подавайте страву гарячою через 10 хвилин після вимкнення вогню. Чудовою альтернативою томатному соусу будуть свіжі помідори. Перед додаванням їх до овочів, обдайте кип'ятком і зніміть шкірку.

Додаткова інформація:

Солянка – це багата, ситна страва, що поєднує в собі кислинку квашеної капусти, аромат м'яса та насиченість овочів. Це ідеальний вибір для холодних днів, а додавання свіжих томатів або трохи чилі зробить її ще більш захоплюючою. Насолоджуйтесь цією стравою з родиною або друзями і відчуйте справжній смак України!