Паста тальятелле з беконом та шавлією
Кухня
Інгредієнти:
- оливкова олія - 6 ст.л.
- паста тальятелле - 350 г
- мелений перець - за смаком
- нежирний бекон - 250 г
- тертий пармезан - 6 ст.л.
- листочки шавлії - 6 шт.
- сухе біле вино - 0,5 склянки
- салатна цибуля - 1 шт.
- гаряча вода - 1/3 склянки
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
Паста тальятелле з беконом і шавлією.
- Дрібно наріжте червону цибулю, потім підготуйте сковороду з товстим дном, влийте в неї оливкову олію, добре її розігрійте.
- Перекладіть подрібнену цибулю на сковороду та смажте її протягом двох хвилин на дуже слабкому вогні.
- Далі влийте у сковороду необхідну кількість гарячої води, закрийте посуд кришкою, потім тушкуйте цибулю протягом п'яти хвилин, регулярно помішуючи.
- Подрібніть свіжі листочки шавлії, наріжте бекон, відправте всі ці інгредієнти на сковороду, далі готуйте все протягом однієї хвилини на найсильнішому вогні.
- Влийте в сковороду біле сухе вино, ще раз перемішайте все, продовжуйте готувати до повного випаровування спирту, після цього підготуйте каструлю, влийте в неї необхідну кількість фільтрованої води.
- Як тільки вода почне інтенсивно кипіти, насипте трохи солі, додайте оливкову олію (1 ст.л.), потім відваріть у цій воді пасту.
- Як тільки тальятелле будуть готові, перекладіть цю пасту на друшляк, зачекайте, коли вона трохи підсохне, перекладіть її на сковороду з шавлією та беконом, добре перемішайте інгредієнти.
- Влийте трохи того відвару, в якому готувалася паста, накрийте сковороду кришкою, продовжуйте процес готування ще чотири хвилини.
- Перекладіть тальятелле з беконом і шавлією на плоску тарілку, посипте невеликою кількістю меленого перцю, а також тертим пармезаном, подавайте до столу.
Ця страва - цілком самостійна закуска, тому не варто подавати її як гарнір до чогось. До цієї страви відмінно підійдуть овочі, такі як цукіні, помідори та перець.
Додаткова інформація:
Італійська кухня відома своїми смачними та ароматними стравами, а паста тальятелле є однією з найпопулярніших. Шавлія додає особливий аромат, а бекон надає ситності та смаку. Подавайте цю страву зі склянкою хорошого білого вина, щоб посилити смакові відчуття. Приготування цієї страви не вимагає багато часу, але результат перевершить всі очікування!