Паста тальятелле з беконом та шавлією

Паста тальятелле з беконом та шавлією
4.9
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • оливкова олія - 6 ст.л.
  • паста тальятелле - 350 г
  • мелений перець - за смаком
  • нежирний бекон - 250 г
  • тертий пармезан - 6 ст.л.
  • листочки шавлії - 6 шт.
  • сухе біле вино - 0,5 склянки
  • салатна цибуля - 1 шт.
  • гаряча вода - 1/3 склянки
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

Паста тальятелле з беконом і шавлією.

  1. Дрібно наріжте червону цибулю, потім підготуйте сковороду з товстим дном, влийте в неї оливкову олію, добре її розігрійте.
  2. Перекладіть подрібнену цибулю на сковороду та смажте її протягом двох хвилин на дуже слабкому вогні.
  3. Далі влийте у сковороду необхідну кількість гарячої води, закрийте посуд кришкою, потім тушкуйте цибулю протягом п'яти хвилин, регулярно помішуючи.
  4. Подрібніть свіжі листочки шавлії, наріжте бекон, відправте всі ці інгредієнти на сковороду, далі готуйте все протягом однієї хвилини на найсильнішому вогні.
  5. Влийте в сковороду біле сухе вино, ще раз перемішайте все, продовжуйте готувати до повного випаровування спирту, після цього підготуйте каструлю, влийте в неї необхідну кількість фільтрованої води.
  6. Як тільки вода почне інтенсивно кипіти, насипте трохи солі, додайте оливкову олію (1 ст.л.), потім відваріть у цій воді пасту.
  7. Як тільки тальятелле будуть готові, перекладіть цю пасту на друшляк, зачекайте, коли вона трохи підсохне, перекладіть її на сковороду з шавлією та беконом, добре перемішайте інгредієнти.
  8. Влийте трохи того відвару, в якому готувалася паста, накрийте сковороду кришкою, продовжуйте процес готування ще чотири хвилини.
  9. Перекладіть тальятелле з беконом і шавлією на плоску тарілку, посипте невеликою кількістю меленого перцю, а також тертим пармезаном, подавайте до столу.

Ця страва - цілком самостійна закуска, тому не варто подавати її як гарнір до чогось. До цієї страви відмінно підійдуть овочі, такі як цукіні, помідори та перець.

Додаткова інформація:

Італійська кухня відома своїми смачними та ароматними стравами, а паста тальятелле є однією з найпопулярніших. Шавлія додає особливий аромат, а бекон надає ситності та смаку. Подавайте цю страву зі склянкою хорошого білого вина, щоб посилити смакові відчуття. Приготування цієї страви не вимагає багато часу, але результат перевершить всі очікування!