Запечені кабачки з фаршем
Кухня
Інгредієнти:
- 2 великих або 3 невеликих кабачки
- 400 гр м'ясного фаршу
- 1 помідор
- 100 гр твердого сиру
- 100 гр майонезу
- 1 цибулина
- 50 гр консервованої кукурудзи
- хмелі-сунелі за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити й дрібно порізати. На пательні розігріти пару ложок рослинної олії і викласти цибулю. Смажити її 2-3 хвилини до золотистого кольору на помірному вогні. Потім викласти в сковороду фарш і ретельно перемішати.
- Смажити фарш із цибулею на середньому вогні, постійно розминаючи грудочки лопаткою, близько 10-15 хвилин. Ближче до кінця додати сіль, перець і хмелі-сунелі за смаком, ретельно перемішати.
- Помідор ретельно вимити і порізати дрібними кубиками, з'єднати з консервованою кукурудзою. З'єднати овочеву суміш зі смаженим фаршем і перемішати. Кабачки ретельно вимити і розрізати вздовж на дві частини, обережно вийняти насіння з обох половинок.
- Заповнити кабачки сумішшю фаршу та овочів і викласти їх у форму або на деко, змащене олією. Духовку розігріти до 180С, сир натерти на дрібній тертці та змішати з майонезом, змастити сирною масою фаршировані кабачки з фаршем.
- Запікати кабачки з фаршем у духовці близько 20-25 хвилин до готовності. Вийняти страву з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти запечені кабачки з фаршем на тарілку і подавати до столу гарячими. Смачного!
Кабачки містять велику кількість вітамінів і мінералів, таких як вітамін А, С і калій.
Замість м'ясного фаршу можна використовувати грибний фарш або соєвий фарш для вегетаріанського варіанту страви.
Додавання різних трав і спецій до фаршу дає змогу варіювати смак страви та надавати їй особливої духмяності.