Запечені кабачки з фаршем

Запечені кабачки з фаршем
3.7
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 великих або 3 невеликих кабачки
  • 400 гр м'ясного фаршу
  • 1 помідор
  • 100 гр твердого сиру
  • 100 гр майонезу
  • 1 цибулина
  • 50 гр консервованої кукурудзи
  • хмелі-сунелі за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити й дрібно порізати. На пательні розігріти пару ложок рослинної олії і викласти цибулю. Смажити її 2-3 хвилини до золотистого кольору на помірному вогні. Потім викласти в сковороду фарш і ретельно перемішати.
  2. Смажити фарш із цибулею на середньому вогні, постійно розминаючи грудочки лопаткою, близько 10-15 хвилин. Ближче до кінця додати сіль, перець і хмелі-сунелі за смаком, ретельно перемішати.
  3. Помідор ретельно вимити і порізати дрібними кубиками, з'єднати з консервованою кукурудзою. З'єднати овочеву суміш зі смаженим фаршем і перемішати. Кабачки ретельно вимити і розрізати вздовж на дві частини, обережно вийняти насіння з обох половинок.
  4. Заповнити кабачки сумішшю фаршу та овочів і викласти їх у форму або на деко, змащене олією. Духовку розігріти до 180С, сир натерти на дрібній тертці та змішати з майонезом, змастити сирною масою фаршировані кабачки з фаршем.
  5. Запікати кабачки з фаршем у духовці близько 20-25 хвилин до готовності. Вийняти страву з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти запечені кабачки з фаршем на тарілку і подавати до столу гарячими. Смачного!

Кабачки містять велику кількість вітамінів і мінералів, таких як вітамін А, С і калій.

Замість м'ясного фаршу можна використовувати грибний фарш або соєвий фарш для вегетаріанського варіанту страви.

Додавання різних трав і спецій до фаршу дає змогу варіювати смак страви та надавати їй особливої духмяності.