Рецепт: Кабачки тушковані в сметані

Рецепт: Кабачки тушковані в сметані
4.0
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 150 гр сметани будь-якої жирності
  • 1 велика цибулина
  • 100 гр борошна
  • кілька гілочок свіжої зелені (кріп, петрушка)
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кабачки вимити і нарізати кружальцями близько 1 см завтовшки. Борошно всипати в глибоку тарілку разом із сіллю та розмішати. На пательню влити 2-3 ст.л. олії і поставити на вогонь.
  2. Кожен кружок кабачка обваляти в борошняній суміші з обох боків і викласти в сковороду з розігрітою олією. Смажити кабачки близько 1-2 хвилин з кожного боку до готовності. Перекласти смажені кабачки на паперовий рушник і дати стекти зайвому жиру.
  3. Цибулю очистити і порізати півкільцями. На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору близько 2-3 хвилин.
  4. Викласти в сковорідку з цибулею кабачки й обережно перемішати. Сметану з'єднати в невеликій мисці з 50-100 мл чистої води і розмішати. Часник очистити і розчавити в часникодавці, додати в сметанну суміш, посолити і поперчити за смаком, розмішати.
  5. Залити кабачки сметаною, довести до кипіння. Потім зменшити вогонь, накрити кришкою. Тушкувати кабачки в сметані приблизно 15 хвилин до загустіння соусу. Зняти сковорідку з вогню, зняти кришку і посипати подрібненою зеленню.
  6. Накрити сковорідку кришкою і залишити на кілька хвилин. Зняти кришку, розкласти тушковані кабачки в сметані по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Кабачки містять велику кількість води, тому їх часто використовують для гарнірів або страв, які підходять для дієти.

Кабачки є чудовим джерелом вітаміну C і деяких мінералів, таких як калій і магній.

Сметана, використана в цьому рецепті, надає страві ніжного і кремового смаку.

При приготуванні кабачків варто оберігати кабачки від переварювання, щоб зберегти їхню текстуру та корисні речовини.

Додайте свою улюблену свіжу зелень для прикраси та більш насиченого смаку цій страві.