Рецепт: Кабачки тушковані в сметані
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 150 гр сметани будь-якої жирності
- 1 велика цибулина
- 100 гр борошна
- кілька гілочок свіжої зелені (кріп, петрушка)
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Кабачки вимити і нарізати кружальцями близько 1 см завтовшки. Борошно всипати в глибоку тарілку разом із сіллю та розмішати. На пательню влити 2-3 ст.л. олії і поставити на вогонь.
- Кожен кружок кабачка обваляти в борошняній суміші з обох боків і викласти в сковороду з розігрітою олією. Смажити кабачки близько 1-2 хвилин з кожного боку до готовності. Перекласти смажені кабачки на паперовий рушник і дати стекти зайвому жиру.
- Цибулю очистити і порізати півкільцями. На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору близько 2-3 хвилин.
- Викласти в сковорідку з цибулею кабачки й обережно перемішати. Сметану з'єднати в невеликій мисці з 50-100 мл чистої води і розмішати. Часник очистити і розчавити в часникодавці, додати в сметанну суміш, посолити і поперчити за смаком, розмішати.
- Залити кабачки сметаною, довести до кипіння. Потім зменшити вогонь, накрити кришкою. Тушкувати кабачки в сметані приблизно 15 хвилин до загустіння соусу. Зняти сковорідку з вогню, зняти кришку і посипати подрібненою зеленню.
- Накрити сковорідку кришкою і залишити на кілька хвилин. Зняти кришку, розкласти тушковані кабачки в сметані по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Кабачки містять велику кількість води, тому їх часто використовують для гарнірів або страв, які підходять для дієти.
Кабачки є чудовим джерелом вітаміну C і деяких мінералів, таких як калій і магній.
Сметана, використана в цьому рецепті, надає страві ніжного і кремового смаку.
При приготуванні кабачків варто оберігати кабачки від переварювання, щоб зберегти їхню текстуру та корисні речовини.
Додайте свою улюблену свіжу зелень для прикраси та більш насиченого смаку цій страві.