Пюре з кабачків
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 150 мл молока (для дітей від 10 місяців) або чистої води
- 1 яйце (для дітей від 10 місяців)
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1 ч.л. оливкової олії
Рецепт приготування страви:
- Кабачок очистити від шкірки, порізати на великі шматки і скласти в каструлю. Влити в каструлю воду і поставити на вогонь. Відразу після закипання зменшити вогонь і готувати кабачки приблизно 10 хвилин під кришкою.
- Якщо ви готуєте кабачкове пюре для дитини старше 10 місяців, можна тушкувати кабачки в молоці. Потім зняти каструлю з вогню і подрібнити вміст до пюреподібного стану. Це можна зробити блендером або комбайном.
- Якщо у вас немає блендера, потрібно варити кабачки близько 15 хвилин і протерти їх через сито. Розбавити кабачкове пюре водою або молоком до стану пюре. Влити лимонний сік, оливкову олію і ретельно розмішати.
- Якщо ви готуєте пюре з кабачків для дитини старше 10 місяців, можна додати розтертий жовток вареного яйця. Кабачкове пюре готове, можна подавати його до столу. Смачного!
Щоб рецепт пюре з кабачків став ще цікавішим, ви можете спробувати додати в нього інші натуральні інгредієнти, як-от свіжі трави або невелику кількість нежирного сиру. Прикорм має бути смачним і різноманітним, а таке пюре з кабачків чудово підійде для цього. Пам'ятайте, що важливо дотримуватися правильної температури та консистенції приготованого пюре, щоб воно було безпечним і зручним для споживання вашою дитиною.