Суперсоковиті відбивні з фаршу

Суперсоковиті відбивні з фаршу
3.7
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг фаршу
  • 250 гр панірувальних сухарів
  • 3 яйця
  • 1 скибочка хліба
  • 1 ст.л. майонезу
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Хліб розламати на шматки, скласти в невелику ємність і залити молоком. Залишити хліб у молоці на 10-15 хвилин. Фарш викласти в миску, додати сире яйце, майонез і хліб разом із молоком. Ретельно вимішати масу до однорідності.
  2. Часник очистити й дуже дрібно порізати. Посолити, поперчити фарш за смаком, додати часник і перемішати. Отриману м'ясну масу відбити тупим боком молотка (для відбивних) до м'якості.
  3. В одну тарілку всипати панірувальні сухарі, в іншу - борошно. Із м'ясного фаршу формувати котлети приблизно 0,5-0,8 см завтовшки (руки попередньо змочити у воді, щоб фарш не прилипав). Відбити фарш тупим боком ножа (злегка).
  4. У невелику миску вбити два яйця і збити їх виделкою з дрібкою солі до однорідності. Кожну відбивну з фаршу обваляти з двох боків у борошні, потім вмочити в яйце й обваляти в панірувальних сухарях.
  5. На пательню влити 2-3 ст.л. олії і поставити на вогонь. Викласти відбивні на сковороду з розігрітою олією й обсмажити з обох боків до рум'яності (2-3 хвилини з кожного боку). Тим часом зліпити ще кілька відбивних із фаршу і трохи їх відбити.
  6. Готові відбивні з фаршу перекласти на тарілку, застелене паперовим рушником і дати вбратися зайвому жиру. Просмажити наступну партію відбивних і також перекласти їх на паперовий рушник.
  7. Відбивні з фаршу готові, подавати їх до столу гарячими з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!
  • Відбивні з фаршу можна готувати з різних видів м'яса, таких як свинина, яловичина, курятина або змішаний фарш. Кожен вид м'яса має свої особливості смаку та текстури.
  • Для досягнення максимальної ніжності та соковитості відбивних, хліб можна замочити в молоці або бульйоні перед додаванням до фаршу. Це допомагає зберегти вологу та запобігти пересушуванню страви.
  • Панірування в панірувальних сухарях додає хрусткості та апетитного вигляду відбивним. Також можна додавати спеції або трави до панірувальних сухарів для збагачення смаку.
  • Відбивні з фаршу можна подавати як окрему страву, або використовувати їх для приготування сендвічів, бургерів чи гарнірів. Вони чудово поєднуються з картоплею, овочами чи соусами.
  • В американській кухні популярним різновидом відбивних є "сальсбері стейк" (Salisbury steak), який зазвичай подається з соусом і карамелізованою цибулею.