Соковита свинина з грибами і сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр нежирної свинини
- 400 гр печериць
- 1 цибулина
- 100 гр твердого сиру
- 70-100 мл вершків 10%
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити, обсушити і нарізати м'ясо стейками близько 1 см завтовшки (має вийти 6 рівних шматочків). Трохи відбити стейк молотком або тупим боком ножа до м'якості. Натерти кожен шматок свинини сіллю, перцем, спеціями і покласти на шматок фольги. Викласти м'ясо з фольгою на деко.
- Цибулю очистити та порізати тонкими півкільцями. Гриби ретельно вимити і порізати невеликими шматочками. На сковорідку влити кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на помірному вогні, помішуючи, до золотистого кольору.
- Потім додати гриби і знову перемішати. Смажити цибулю з грибами на середньому вогні, помішуючи, протягом 10 хвилин. Сир натерти на тертці. Тим часом духовку розігріти до 200С.
- Зверху на кожен шматок м'яса викласти остиглі гриби з цибулею, рівномірно залити вершками. На кожен шматок свинини з грибами необхідно взяти столову ложку вершків. Посипати все тертим сиром, загорнути краї фольги над м'ясом і відправити деко в розігріту духову шафу.
- Готується свинина з грибами та сиром приблизно 40 хвилин до готовності. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Розгорнути фольгу, перекласти вміст на тарілку і подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт свинини з грибами та сиром - ідеальний варіант для вечері або святкового столу. Ароматна свинина, поєднана зі смаженими грибами та сиром, створює неперевершений смаковий дует. Підкресліть смак страви свіжою зеленню та подавайте з гарячим картопляним пюре або запеченою картоплею. Ця страва точно потішить ваші смакові рецептори та зробить вечерю незабутньою.