Сало в розсолі: простий рецепт для справжніх гурманів
                                    Кухня
                
                Інгредієнти:
- 1,5 л води
 - близько 1,2-1,5 кг сала
 - 6 ст.л. солі
 - 10 горошин чорного перцю
 - 3-4 зубчики часнику
 - 4-5 лаврових листків
 - білий мелений перець (можна замінити чорним)
 
Рецепт приготування страви:
- Приготувати розсіл для сала. Для цього підігріти воду до теплого стану, додати сіль і ретельно розмішати до її повного розчинення. Повністю остудити й охолодити розсіл у холодильнику.
 - Сало промити, обсушити і порізати на великі шматки (вони повинні поміщатися в каструлю). Часник очистити й нарізати тонкими пластинами. Горошини чорного перцю потовкти в ступці або ретельно розтерти ножем. Лавровий лист також трохи розтерти в ступці або порізати на невеликі шматочки.
 - Скласти шматки сала у відповідну за розмірами каструлю, засипати їх подрібненим чорним перцем, лавровим листом і часником. Залити сало розсолом (холодним) і поставити зверху гніт (наприклад, велика тарілка дном донизу, а на ній банка з літром води).
 - Солити сало в розсолі близько 3 діб у прохолодному місці (ідеальна температура 15-20С). Вийняти сало з розсолу, просушити паперовими рушниками. Зберігається домашнє сало, засолене в розсолі, близько місяця в холодильнику (при цьому його потрібно обернути фольгою). Можна зберігати сало в морозилці близько року (також у фользі).
 - Покласти сало на тарілку, посипати його подрібненим часником (достатньо 1-2 зубчиків) і білим/чорним меленим перцем. Нарізати солоне сало порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
 
Сало в розсолі - це не тільки смачний дієтичний продукт, а й важлива складова української кухні. Воно вважається справжнім скарбом наших предків і відоме своєю корисністю для організму. Завдяки розсолу, сало зберігає свої корисні властивості та може прикрасити будь-яке свято. Насолоджуйтеся цим неповторним смаком традиційного українського дійства!