Рецепт: Лазанья з кабачків

Рецепт: Лазанья з кабачків
4.3
(11)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачки
  • 2 помідори
  • 120 мл молока (можна замінити йогуртом без смакових добавок)
  • 1 цибулина
  • 60 гр твердого сиру
  • 50 гр печериць
  • кілька гілочок базиліка і петрушки
  • 1,5 ч.л. борошна
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити та дрібно порізати, часник очистити та подрібнити ножем. На пательні розігріти пару ложок рослинної олії і викласти цибулю з часником. Смажити овочі на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору (3-4 хвилини).
  2. Помідори і гриби ретельно вимити, порізати невеликими кубиками (печериці різати трохи крупніше). Додати помідори та гриби в сковороду з цибулею і перемішати. Базилік із петрушкою промити, обсушити і дрібно порізати ножем.
  3. Смажити гриби з помідорами та цибулею приблизно 10-15 хвилин на середньому вогні до випаровування майже всієї рідини. Ближче до кінця смаження додати подрібнену зелень, сіль і перець за смаком.
  4. Кабачки вимити, відрізати кінці та нарізати їх уздовж довгими широкими пластинами близько 0,5 см завтовшки. Сир натерти на крупній тертці. Йогурт з'єднати з борошном і ретельно розмішати до його повного розчинення.
  5. Якщо ви використовуєте молоко, потрібно розтопити в невеликій каструлі чайну ложку вершкового масла, покласти туди борошно й обсмажити до кремового відтінку. Потім, помішуючи, влити тонкою цівкою молоко.
  6. Проварити соус Бешамель для лазаньї з кабачків протягом 1-2 хвилини при слабкому кипінні. Духовку розігріти до 200С, у форму для запікання скласти половину смажених овочів, половину йогуртового/молочного соусу, третину тертого сиру і розмішати.
  7. Зверху повністю накрити отриману суміш половиною кабачків. Змішати смажені овочі, що залишилися, з рештою соусу для кабачкової лазаньї, половиною сиру і ретельно розмішати. Викласти отриману масу поверх кабачкового шару, знову накрити кабачками і посипати сиром, що залишився. Відправити форму в розігріту духовку.
  8. Готувати лазанью з кабачків приблизно півгодини до золотистого кольору. Вийняти форму, залишити на кілька хвилин остигати. Нарізати запіканку порційними шматочками і подавати до столу. Лазанья з кабачків смачна і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Лазанья з кабачків - це страва, яка не тільки задовольнить ваші смакові рецептори, а й буде корисною для вашого організму. Кабачки - це низькокалорійний овоч, який багатий на вітаміни та мінерали. Цей рецепт лазанії замінює традиційні листи тіста на тонкі пластини кабачків, що робить його чудовим варіантом для тих, хто прагне знизити споживання вуглеводів або хто має обмеження в дієті.