Мідії в часниковому соусі: рецепт

Мідії в часниковому соусі: рецепт
3.9
(8)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг мідій (бажано в мушлях)
  • 100 мл білого сухого вина
  • 1 невелика цибулина (бажано фіолетова)
  • половина середнього лимона
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 3-4 зубчики часнику
  • кілька гілочок кропу
  • сіль і мелений перець за смаком (підійде чорний, білий і червоний)

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте свіжі мідії (в мушлях), потрібно їх очистити від панцира. Для цього скласти раковини в каструлю і залити 1-2 склянками води. Поставити каструлю на сильний вогонь і довести до кипіння.
  2. Після закипання зменшити вогонь і дочекатися того, щоб усі мушлі розкрилися, а м'ясо всередині побіліло і стало пружним. На це може знадобитися близько 3-5 хвилин після закипання. Після цього злити воду і дати мідіям охолонути. Видалити один панцир, залишивши м'ясо на другому панцирі.
  3. Якщо ви використовуєте варено-морожені мідії, їх потрібно відварити в киплячій злегка підсоленій воді до готовності (2-3 хвилини). Заморожені мідії потрібно варити протягом 5 хвилин.
  4. Приготувати часниковий соус для мідій. Цибулю очистити та порізати дрібними шматочками. Один зубчик часнику очистити та подрібнити. З половини лимона ретельно вичавити весь сік і процідити його від кісточок і м'якоті. На пательню влити три ложки оливкової олії та поставити на вогонь.
  5. У розігріту олію скласти подрібнені цибулю з часником і обсмажити овочі до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин, помішуючи. Потім додати сіль, перець за смаком, влити вино і знову довести часниковий соус до кипіння.
  6. Одразу після закипання зняти сковороду з вогню. Два зубчики часнику, що залишилися, почистити і розчавити в часникодавці, додати в соус і розмішати. Помішуючи часниковий соус для мідій, влити лимонний сік.
  7. Скласти мідії (якщо ви використовуєте мідії в панцирі, їх потрібно покласти панциром донизу - м'ясом догори) у жароміцну форму для запікання. Рівномірно залити мідії часниковим соусом і залишити на 10-15 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 180С. Зелень промити та подрібнити, посипати мідії.
  8. Запікати мідії в часниковому соусі приблизно 10-15 хвилин до рум'яності та готовності. Вийняти форму і залишити на кілька хвилин для охолодження. Перекласти готові мідії з соусом на тарілку і подавати до столу. Смачного!

Мідії є одними з найстаріших харчових продуктів, які споживали люди. Вони вважаються делікатесом у багатьох кухнях світу і мають високу харчову цінність. Багаті білками та вітамінами, мідії також містять корисні мінерали, як-от залізо та йод, що сприяють зміцненню здоров'я кісток і щитоподібної залози.