Карпаччо з яловичини: неперевершений смаковий вибух!
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр яловичини
- близько 250 мл оливкової олії
- 80 гр пармезану (можна замінити звичайним твердим сиром)
- 70 мл бальзамічного оцту
- пучок руколи
- 50 гр печериць
- 2-3 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. соєвого соусу
- сіль, мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яловичину промити, обсушити і згорнути в щільний рулет. Обернути рулет яловичини харчовою плівкою і відправити в морозилку. Залишити яловичину для карпаччо в морозилці на кілька годин, щоб вона замерзла.
- Тим часом промити пучок руколи і просушити його. Скласти руколу в миску, влити половину оливкової олії, бальзамічний оцет і ретельно перемішати.
- Велику тарілку змастити соєвим соусом, скропити оливковою олією. Посолити, поперчити страву і збризнути лимонним соком. Вийняти заморожене м'ясо і нарізати тонкими скибочками, викласти за принципом віяла (доміно) на тарілку.
- Печериці ретельно вимити, обсушити і нарізати тонкими скибочками. Викласти в центр тарілки руколу з печерицями, посипати тертим пармезаном або сиром. Готове карпаччо з яловичини скропити оливковою олією і подавати до столу в охолодженому вигляді. Смачного!
Ваші гості будуть приємно здивовані, коли на столі з'явиться це вишукане й апетитне карпаччо з яловичини. Тонкі шари ніжної яловичини, супроводжувані ароматною оливковою олією, свіжою руколою і солодкуватим бальзамічним оцтом, створюють гармонійну симфонію смаку на вашій таці.