Карпаччо з яловичини: неперевершений смаковий вибух!

Карпаччо з яловичини: неперевершений смаковий вибух!
4.9
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр яловичини
  • близько 250 мл оливкової олії
  • 80 гр пармезану (можна замінити звичайним твердим сиром)
  • 70 мл бальзамічного оцту
  • пучок руколи
  • 50 гр печериць
  • 2-3 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • сіль, мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яловичину промити, обсушити і згорнути в щільний рулет. Обернути рулет яловичини харчовою плівкою і відправити в морозилку. Залишити яловичину для карпаччо в морозилці на кілька годин, щоб вона замерзла.
  2. Тим часом промити пучок руколи і просушити його. Скласти руколу в миску, влити половину оливкової олії, бальзамічний оцет і ретельно перемішати.
  3. Велику тарілку змастити соєвим соусом, скропити оливковою олією. Посолити, поперчити страву і збризнути лимонним соком. Вийняти заморожене м'ясо і нарізати тонкими скибочками, викласти за принципом віяла (доміно) на тарілку.
  4. Печериці ретельно вимити, обсушити і нарізати тонкими скибочками. Викласти в центр тарілки руколу з печерицями, посипати тертим пармезаном або сиром. Готове карпаччо з яловичини скропити оливковою олією і подавати до столу в охолодженому вигляді. Смачного!

Ваші гості будуть приємно здивовані, коли на столі з'явиться це вишукане й апетитне карпаччо з яловичини. Тонкі шари ніжної яловичини, супроводжувані ароматною оливковою олією, свіжою руколою і солодкуватим бальзамічним оцтом, створюють гармонійну симфонію смаку на вашій таці.