Паелья з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 750 мл бульйону (бажано курячого)
- 600 гр курячого філе
- 1 болгарський перець
- 1 помідор
- 1 цибулина
- 80 гр сухого рису
- 70 мл томатного соку
- близько 70 гр маслин (не обов'язково)
- пів-ч.л. шафрану (можна замінити куркумою)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Куряче філе промити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини і видалити насіння, порізати його дрібними шматочками. Помідор вимити і також порізати маленькими кубиками.
- У глибокій сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Ще через кілька хвилин додати куряче філе і ретельно перемішати. Смажити куряче філе з цибулею на середньо-сильному вогні близько 5 хвилин.
- Тим часом закип'ятити в окремій ємності бульйон. Рис ретельно промити під струменем води і залишити стікати від води. Додати закипілий курячий бульйон у сковороду з куркою і цибулею, розмішати.
- Маслини порізати кружальцями або на шматочки, додати в пательню разом із помідорами, болгарським перцем і перемішати. Влити томатний сік, додати сіль, перець за смаком і знову перемішати.
- Додати куркуму/шафран, промитий рис і перемішати. Одразу після закипання зменшити вогонь і накрити сковороду кришкою. Готувати паелью з куркою приблизно 20 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
- Через зазначений час зняти сковороду з вогню, посипати подрібненою зеленню. Паелья з куркою буде смачнішою, якщо дати їй настоятися після приготування близько 15 хвилин. подавати страву до столу гарячою. Смачного!
Паелья - це традиційна іспанська страва, яка походить із регіону Валенсія. Вона відома своїм багатством смаків і ароматів, а також красивим золотистим кольором. Паелью можна приготувати з різними інгредієнтами, включно з рибою, морепродуктами, м'ясом та овочами.