Сало в цибулевій шкаралупі
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свіжого свинячого сала (можна з прошарками м'яса)
- 1 л води
- 150 гр солі
- 2 головки часнику (по 50 гр кожна)
- 10 горошин чорного перцю
- 1 ст.л. цукру
- ~10-12 гр цибулиння (близько 7 цибулин)
- 2 лаврові листки
- пів ч.л. червоного меленого перцю
Рецепт приготування страви:
- Цибулеве лушпиння бажано використовувати з ріпчастої та фіолетової цибулі в пропорції 1:1. Скласти цибулиння в каструлю, додати лаврове листя, горошини чорного перцю, червоний мелений перець, цукор, сіль і розмішати. Залити вміст каструлі водою і поставити на вогонь.
- Свиняче сало ретельно вимити, обсушити й порізати на великі шматки такого розміру, щоб вони всі могли поміститися в каструлю. Коли цибулевий відвар закипить, зменшити вогонь і покласти в каструлю шматки сала.
- Варити сало в цибулевому лушпинні приблизно 1 годину при слабкому кипінні. Зняти каструлю з вогню і залишити остигати. Сало має настоятися в цибулевому відварі протягом доби.
- Через добу після закінчення варіння сала, зубчики часнику очистити і дуже дрібно порізати ножем. Вийняти свиняче сало з цибулевого розчину і обсушити паперовими рушниками. Натерти сало з усіх боків подрібненим часником і щільно обернути харчовою плівкою або пакетом.
- Залишити сало з часником у плівці на 2 години в кімнатній температурі. Потім щільно обернути його фольгою і відправити в морозилку. Щоб сало в цибулевому лушпинні було смачним, його потрібно залишити в морозилці на 3-7 днів.
- Через зазначений час можна вийняти згорток із морозильної камери й залишити на кілька хвилин. Розгорнути і зняти фольгу, залишити сало розморожуватися на 1 годину. Потім перекласти його на тарілку, нарізати порційними скибочками і подавати до столу. Смачного!
Сало в цибулевій шкаралупі має багато цікавих особливостей. Цибулева шкаралупа додає аромату та додаткової пікантності до сала. Вона також надає салу ніжності та робить його більш соковитим. Крім того, додавання часнику в процесі маринування доповнює смакову палітру страви та надає їй чудового аромату.