Соковита курка на солі
Кухня
Інгредієнти:
- тушка курки, вагою близько 1,5 кг
- 1 кг солі
- 1 головка часнику (близько 8 зубчиків)
- чорний мелений перець за смаком (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180/200С, у форму для запікання висипати сіль і рівномірно розподілити її по всьому дну. Курку промити, обсушити і натерти невеликою кількістю чорного меленого перцю. Ніжки курки зв'язати грубою ниткою або фольгою, кінчики крилець також можна обернути фольгою, щоб вони не згоріли.
- Покласти тушку курки на сіль у форму (грудкою догори). Якщо птах дуже великий - можна злегка присипати грудку невеликою кількістю солі. Зубчики часнику відокремити від голівки й почистити, нафарширувати ними курку і відправити форму в розігріту духову шафу.
- Готується курка на солі в духовці від півгодини до години. Курка вагою до 1 кг запікається найшвидше, вагою 1,5 кг запікається в духовці 45 хвилин, 2 кг - трохи більше години.
- Вийняти форму з куркою з духовки і залишити її на кілька хвилин "відпочивати". Очистити запечену курку від солі, перекласти на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу гарячою. Смачного!
Подається курка на солі як головна страва на вечерю або обід. Прикрасьте святковий стіл і порадуйте своїх близьких цим шедевром кулінарного мистецтва. Підкресліть свою майстерність і талант у кулінарії, подаючи цю неперевершену страву.