Рецепт білкового заварного крему

Рецепт білкового заварного крему
4.5
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр цукру
  • 3 білки
  • 90 мл чистої води
  • 1/3 ч.л. лимонної кислоти

Інструкції:

  1. Відокремте білки від жовтків та з'єднайте їх у мисці.
  2. Додайте цукор у каструлю, влийте туди воду та поставте на помірний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть сироп до кипіння та прокип'ятіть протягом 6-7 хвилин на слабкому вогні. На четвертій хвилині додайте у каструлю лимонну кислоту та ретельно розмішайте.
  3. Приблизно через 1-2 хвилини після закипання сиропу почніть збивати білки міксером. Збивайте білкову масу до стійких піків.
  4. Перевірте готовність сиропу таким чином: крапніть сиропом у посудину з льодяною водою, а потім вийміть її. Якщо крапля скочується в м'який шарик і не розтікається - значить, сироп готовий.
  5. Зніміть сироп з вогню та влийте його тонкою цівкою (він повинен стікати по бічній стінці миски з кремом) у білки, вбиваючи їх міксером на високій швидкості.
  6. Продовжуйте збивати білковий заварний крем, доки миска не охолоне до кімнатної температури, що займе приблизно 10 хвилин.
  7. Готовий крем повністю охолодіть. Його можна використовувати для прикрашення пирогів, тортів, корзинок та заварних пиріжків. Також його можна подавати в якості самостійного десерту, прикрасивши порцію тертим шоколадом, горіхами або ягодами.
  8. Якщо залишився крем, то зберігайте його в холодильнику в герметичному контейнері. Так він збережеться свіжим протягом декількох днів.