Рецепт білкового заварного крему
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр цукру
- 3 білки
- 90 мл чистої води
- 1/3 ч.л. лимонної кислоти
Інструкції:
- Відокремте білки від жовтків та з'єднайте їх у мисці.
- Додайте цукор у каструлю, влийте туди воду та поставте на помірний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть сироп до кипіння та прокип'ятіть протягом 6-7 хвилин на слабкому вогні. На четвертій хвилині додайте у каструлю лимонну кислоту та ретельно розмішайте.
- Приблизно через 1-2 хвилини після закипання сиропу почніть збивати білки міксером. Збивайте білкову масу до стійких піків.
- Перевірте готовність сиропу таким чином: крапніть сиропом у посудину з льодяною водою, а потім вийміть її. Якщо крапля скочується в м'який шарик і не розтікається - значить, сироп готовий.
- Зніміть сироп з вогню та влийте його тонкою цівкою (він повинен стікати по бічній стінці миски з кремом) у білки, вбиваючи їх міксером на високій швидкості.
- Продовжуйте збивати білковий заварний крем, доки миска не охолоне до кімнатної температури, що займе приблизно 10 хвилин.
- Готовий крем повністю охолодіть. Його можна використовувати для прикрашення пирогів, тортів, корзинок та заварних пиріжків. Також його можна подавати в якості самостійного десерту, прикрасивши порцію тертим шоколадом, горіхами або ягодами.
- Якщо залишився крем, то зберігайте його в холодильнику в герметичному контейнері. Так він збережеться свіжим протягом декількох днів.