Рецепт мафінів з ізюмом

Рецепт мафінів з ізюмом
3.5
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Перекус, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 грам борошна
  • 180 грам цукру
  • 2 яйця
  • 120 мл вершків 10%
  • 100 грам вершкового масла
  • 100 грам ізюму
  • 50 мл рому (або іншого алкоголю на вибір)
  • 10 грам розпушувача
  • 10 грам ванільного цукру

Інструкції:

  1. Нагрійте піч до 180/200 градусів. Змастіть формочки для мафінів вершковим маслом та присипте борошном.
  2. Яйця та вершки залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин.
  3. Ізюм залийте гарячою водою та залиште на 5 хвилин, потім злийте воду і залийте ізюм ромом (або іншим алкоголем на вибір). Залиште його на час готування тіста.
  4. Розтопіть вершкове масло на водяній бані, не доводячи до кипіння, і залиште повністю охолонути.
  5. Просійте борошно через сито з розпушувачем та ванільним цукром в окрему миску і ретельно перемішайте.
  6. Вбийте яйця в миску та почніть збивати міксером. Додайте цукор тонкою стрункою, продовжуючи збивати ще 4-5 хв.
  7. Додайте розтоплене масло поступово і продовжуйте збивати до однорідної консистенції.
  8. Додайте вершки кімнатної температури до яєчно-масляної маси тонкою стрункою і ретельно змішайте до рівномірного кольору.
  9. Додайте просіяне борошно до отриманої маси та перемішайте до однорідності.
  10. Додайте просушений ізюм до тіста та ретельно перемішайте.
  11. Розподіліть тісто рівномірно між підготовленими формочками на 3/4 об'єму.
  12. Поставте формочки з тістом у піч і випікайте мафіни протягом 20-25 хвилин або до рум'яної скоринки.
  13. Вийміть мафіни з печі та переверніть формочки, залиште на 15-20 хвилин, щоб вони охололи.
  14. Вийміть мафіни з формочок та заверніть їх у поліетиленовий пакет і залиште на 40 хвилин. Це допоможе зберегти їх м'якість та свіжість.
  15. Після 40 хвилин вийміть мафіни з пакета та подавайте до столу.