Нагрійте піч до 180/200 градусів. Змастіть формочки для мафінів вершковим маслом та присипте борошном.
Яйця та вершки залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин.
Ізюм залийте гарячою водою та залиште на 5 хвилин, потім злийте воду і залийте ізюм ромом (або іншим алкоголем на вибір). Залиште його на час готування тіста.
Розтопіть вершкове масло на водяній бані, не доводячи до кипіння, і залиште повністю охолонути.
Просійте борошно через сито з розпушувачем та ванільним цукром в окрему миску і ретельно перемішайте.
Вбийте яйця в миску та почніть збивати міксером. Додайте цукор тонкою стрункою, продовжуючи збивати ще 4-5 хв.
Додайте розтоплене масло поступово і продовжуйте збивати до однорідної консистенції.
Додайте вершки кімнатної температури до яєчно-масляної маси тонкою стрункою і ретельно змішайте до рівномірного кольору.
Додайте просіяне борошно до отриманої маси та перемішайте до однорідності.
Додайте просушений ізюм до тіста та ретельно перемішайте.
Розподіліть тісто рівномірно між підготовленими формочками на 3/4 об'єму.
Поставте формочки з тістом у піч і випікайте мафіни протягом 20-25 хвилин або до рум'яної скоринки.
Вийміть мафіни з печі та переверніть формочки, залиште на 15-20 хвилин, щоб вони охололи.
Вийміть мафіни з формочок та заверніть їх у поліетиленовий пакет і залиште на 40 хвилин. Це допоможе зберегти їх м'якість та свіжість.
Після 40 хвилин вийміть мафіни з пакета та подавайте до столу.