Рецепт торту "Норка крота"

Рецепт торту "Норка крота"
3.5
(13)
Підійде: Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 200 г борошна
  • 150 мл молока
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 80-100 мл рослинної олії
  • 2,5-3 ст.л. какао-порошку
  • 2 ч.л. розпушувача

Для начинки:

  • 4 банани
  • 300 г творогу
  • 250 мл молока
  • 100 г цукру
  • 10 г желатину

Інструкції:

  1. Вийміть яйця та молоко з холодильника заздалегідь і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі. Просійте борошно через сито разом з какао-порошком та розпушувачем і ретельно перемішайте. Розігрійте духовку до 180 °С і покрийте форму для випічки пергаментним папером.
  2. Почніть збивати яйця за допомогою міксера до утворення піни. Додайте цукор тонкою стрункою, не перестаючи збивати, та продовжуйте змішувати ще 3-4 хвилини на високій швидкості. Додайте молоко та рослинну олію кімнатної температури та продовжуйте збивати до однорідної маси.
  3. Додайте просіяне борошно з какао до яєчно-молочної маси та добре перемішайте, доки не отримаєте однорідне тісто. Перелийте тісто в форму та відправте в розігріту піч на 40 хвилин або до повної готовності.
  4. Доки бісквіт випікається, готуйте начинку. Желатин насипте у невелику посудину, залийте холодним молоком та залиште на 10-15 хвилин. Потім поставте посудину на водяну баню та помішуючи, розігрійте зміст до повного розчинення желатину в молоці, не доводячи до кипіння.
  5. Обчистіть банани та розріжте кожний на дві рівні частини. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, додайте цукор та добре перемішайте до однорідності. Додаючи желатин, поступово вмішуйте його до творожної маси за допомогою міксера до однорідної кремової консистенції.
  6. Готовий бісквіт охолодіть і обережно виріжте верхушку, потім вийміть м'яку частину бисквіта ложкою, залишивши корзинку з дном та стінками товщиною близько 2 см. На дно бісквітної корзинки розмістіть половинки бананів та покрийте творожним кремом-суфле. Розмістіть бісквітну м'якоть на деко, покритий пергаментним папером, та відправте в піч, попередньо розігріту до 80/100 °С. Декілька разів переверніть бісквіт, щоб він не підгорів, та підсушіть протягом 10-15 хвилин.
  7. Розкришіть бісквіт на мілку крупу та обсипте нею торт. Відправте торт "Норка крота" у холодильник на мінімум 2 години, щоб він добре пропитався. Якщо дати йому постояти 8-10 годин, торт стане ще смачнішим та ніжнішим. Після того, як торт настоявся в холодильнику, наріжте його порційними шматочками та подайте до чаю або кави.